Kent Haberleri

YSK Sandık görevlisi ücretleri hesaplara ne zaman yatacak? 2023 Seçim görevlisi ücreti ne kadar?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla YSK Sandık görevlisi ücretleri ve ödeme takvimi merak konusu oldu. Peki, ödemeler ne zaman, kaç TL yapılacak?Milletvekilleri seçilirken cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için vatandaşlar sandığa gitti. Milletvekilleri seçilirken cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı.

Birinci turda olduğu gibi ikinci turda da sandık başında oy sayımı, resmi belgeler ve süreçteki düzene katkı sağlamak için binlerce kişi yeniden görev alacak. Sandık başında görev yapacak kişiler ise ödemelerin ne kadar olacağını ve kaç TL olacağını sorguluyor. Peki, YSK Sandık görevlisi ücretleri hesaplara ne zaman yatacak? 2023 Seçim görevlisi ücreti ne kadar? İşte detaylar...

YSK Sandık görevlisi ücretleri 2023 ödeme tarihi yeniden gündemde yer aldı. İkinci Tur Cumhurbaşkanlığı Seçimi 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. 

Birinci turda olduğu gibi ikinci turda da sandık başında oy sayımı, resmi belgeler ve süreçteki düzene katkı vermek görev alacak. 

Bu kapsamda ise YSK görevli ücretlerinin ne kadar olacağı sorgulanıyor. Sandıkta görev yapanlar "YSK Sandık görevlisi ücretleri hesaplara ne zaman yatacak? 2023 Seçim görevlisi ücreti ne kadar?" sorularına yanıt aramaya başladı. 

Peki, 2023 Sandık görevlisi ücreti hesaplara ne zaman yatacak, 28 Mayıs tarihinden sonra mı ödemeler yapılacak? İşte, Yüksek Seçim Kurulu ile 2023 Seçim görevlisi ücreti ödeme tarihleri ve tutarı…

YSK 2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

14 Mayıs Pazar günü yapılan Türkiye Genel Seçimleri'nde görev alan sandık görevlilerine ödenecek ücretler henüz açıklanmadı. Bu kapsamda ise gözler geçtiğimiz seçim dönemlerine çevrildi.

2019 senesinde yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevlisi olarak görev yapan başkan ve üyelere 261 lira, siyasi parti temsilcilerine ise 130 lira ödeme yapıldı.

Henüz 2023 sandık kurulu üyeleri ve sandık başkanı ücretleri belli olmadı. Fakat genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 lira seyrinde olması bekleniyor.

2023 Sandık görevlisi ücretleri ile ilgili açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

2023 Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sandık görevlisi ücretleri ödeme tarihlerine yönelik açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

Beklentiler belli oldu! Mayıs ayı enflasyon rakamlarında son dakika! Kiralara ne kadar zam yapılacak?

Euro 8 TL birden yükselecek! Tarih belli oldu! Euro yatırımı yapanlar bu rakamı görünce  şaşkına dönecek!