07 / 07 / 2024

Ytong'un Bilecik'teki fabrikası, şirketin en büyüğü olacak!

Ytong'un Bilecik'teki fabrikası, şirketin en büyüğü olacak!

Ytong Bilecik fabrikasında 6. otoklavın temeli. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demiren ve Genel Müdür Nabi Özdemir'in yanı sıra Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik TSO Başkanı Ahmet Özünlü'nün katıldığı törenle a



2008 yılında 130 bin metreküp kapasite ile üretime başlayan ve ilave yatırımlarla 300 bin metreküp kapasiteye ulaşan Bilecik Ytong fabrikasında, yeniden kapasite artışı yapılıyor

Fabrikanın kapasitesini 340 bin metreküpe çıkacak olan 6'ncı otoklavın temeli atıldı. Hedef kısa vadede 400 bin, kademeli artışlarla da yıllık 800 bin kapasiteye ulaşmak.

Bilecik'in Bayırköy beldesine faaliyet gösteren Ytong fabrikasında kapasite artışı nedeniyle temel atma töreni gerçekleştirildi. Kapasite artırımı ile birlikte Ytong'un dünya çapındaki en büyük fabrikası Bilecik'te olacak.

Ytong Genel Müdürü Nabi Özdemir, Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demiren ve kurul üyeleri, Bilecik TSO Başkanı Ahmet Özünlü, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve işadamlarının katıldığı törende, Ytong'un İstanbul, Tekirdağ, Antalya ve Ga-ziantep ile Bilecik'teki tesisleri hakkında da bilgi verildi. Yıllık 800 bin metreküp üretim kapasitesine ulaşması hedeflenen Ytong Bilecik tesisinin üretim hacmi ile dünyadaki en büyük Ytong tesis olma özelliğini taşıyacağını belirten Özdemir, şöyle konuştu: "2008 yılında 130 bin metreküp kapasite ile üretime başlayan ve ilave yatırımlarla 300 bin metreküp kapasiteye ulaşan Bilecik Ytong fabrikasında, yeniden kapasite artışı yapılıyor. Kuruluşundan bu yana istikrarlı olarak büyüyerek 130 bin'den 300 bin metreküp kapasiteye ulaşan Bilecik Ytong fabrikası'nda, üretim kapasitesini 340 bin metreküpe çıkaracak olan 6'ncı otoklavın temelini atacağız. Bilecik Ytong'un kısa vadede yıllık 400 bin metreküpe ardından kademeli kapasite artışları ile yıllık 800 bin metreküp üretim hacmine ulaşması ve bu sayede dünyanın en büyük Ytong fabrikası olması hedefleniyor."

Nabi Özdemir, sektörün lideri konumundaki Türk Ytong'un bu yatırım ile toplam üretim kapasitesini yıllık 1.5 milyon metreküp üzerine çıkarttığını da kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Akpınar, Belediye Başkanı Yağa, Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Demiren ve beraberindekiler, 6. Otoklav'ın ilk harcını döktü.

DÜNYA


Geri Dön