28 / 04 / 2024

Yüksek ev kiralarına ilişkin şikayetler arttı: Sokaklarda mı yaşayalım?

Yüksek ev kiralarına ilişkin şikayetler arttı: Sokaklarda mı yaşayalım?

Yüksek enflasyonla birlikte herkesin gündeminde olan yüksek kira fiyatları, yaşanan deprem felaketiyle birlikte tırmanışa geçti. Kira zamlarıyla ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerde ciddi oranda artış yaşandı.



Kira fiyatlarının astronomik şekilde artması vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor. Geçen yıl yüksek enflasyon nedeniyle çıkışa geçen fahiş kira bedelleri, yaşanan depremin ardından vatandaşların en çok dile getirdiği sorunlardan biri oldu. Evleri yıkılan depremzedeler kendilerine yeni bir hayat kurmak için yakın illere göç etmeye başladılar. Bazı fırsatçı ev sahipleri ise satılık ve kiralık konutlara yüksek miktarda zam yaptı. Tüketiciler ile markalar arasında çözüm köprüsü görevini üstlenen Şikayetvar’a konuyla ilgili taleplerini ileten, yetkililerin bir an önce gerekli yaptırımları uygulamalarını ve kira zamlarına düzenleme getirilmesini talep ediyor.

İşte vatandaşın dile getirdiği şikayetler:

Yüksek ev kiralarına ilişkin şikayetler arttı: Sokaklarda mı yaşayalım?

Ev sahiplerine kim dur diyecek?

Depremzedelerin komşu şehirlere gelişlerini fırsat bilip kirası 4.000 TL olan ev, 8.000 TL - 11.000 TL verildi. Gerekli yerlere şikayet edildi. Birinin ortaya çıkıp ev sahiplerine dur demesini bekliyoruz.

Kiram 900 TL’den 3.500 TL’ye çıktı

Ev sahibim 900 TL olan kiramı yaşanan deprem sonrasında 3.500 TL’ye çıkardı. Bu konuyla acilen ilgilenilmesi gerekiyor. 2,5 kat zam olması hiç adil değil. Devletin yüzde 25 sınırına uyan yok.

Mersin’de kiralar İstanbul’u katladı

Mersin'de deprem sonrası göçün artmasından dolayı kira fiyatları neredeyse İstanbul'u geçmiş durumda. Meydan boş kalmış. İnsanlar kafasına göre zam yapmamalı. Bunun bir yaptırımı olmalı.

 


Geri Dön