03 / 05 / 2024

Yüksek Hızlı Tren 1 hafta boyunca ücretsiz!

Yüksek Hızlı Tren 1 hafta boyunca ücretsiz!

Ankara ile İstanbul arasını 3.5 saate indirecek olan hızlı trenin ilk seferi dün Başbakan Erdoğan’ın da katılımıyla yapıldı. Bilet fiyatlarının 70 TL olduğu Yüksek Hızlı Tren 1 hafta boyunca ücretsiz olacak...



Ankara ile İstanbul arasını 3.5 saate indirecek olan hızlı trenin ilk seferi dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapıldı. Ancak ilk seferde 20 dakikalık tel arızası sonucu yaşanan duraklama moralleri bozdu. 



Başbakan Erdoğan, seferlerine pazar yani arife günü başlayacak olan ve 1 hafta boyunca vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği Yüksek Hızlı Tren'in ücretinin 70 TL olacağını söyledi.


5 bakan katıldı

Erdoğan ve bakanların da katıldığı ilk sefer  Ankara  garında saat 11.20’de başladı. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Emrullah İşler, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve  İzmir  Milletvekili Binali Yıldırım ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da eşlik etti. Hızlı trenin ilk durağı Eskişehir oldu. Erdoğan açılışta şu mesajları verdi:  

* TÜRKİYE’Yİ KARA TRENE MAHKUM EDENLER: Bunların zihniyeti, Türkiye’yi kara trene mahkum eden zihniyettir. Onlar eski Türkiye’yi geri getirmek istiyorlar. Onlar, o eski koalisyon günlerine, kriz günlerine, gerilim günlerine, yasak, yoksulluk ve yolsuzluk günlerine Türkiye’yi geri götürmek istiyorlar.


Milliyet 


Geri Dön