Sektörel

Yüksek kiralardan sonra şimdi de fahiş aidatlar gündemde: Kiracıları zamlı aidatla yıldırma planı! 

Yüksek kiralardan sonra şimdi de fahiş aidatlar gündeme bomba gibi düştü. İstanbul Kadıköy’de 6 daireli bir apartmanda istenen yüksek aidat, tepkilere neden oldu. İşte ayrıntılar...

Son zamanlarda kira bedellerinde yaşanan artışlar sık sık gündem oluyor. Ev sahipleri yüzde 25 sebebiyle düşük kalan kiralardan şikayetçi olurken, kiracılar da kimi ev sahiplerinin fahiş kira taleplerine tepki gösteriyor. Kiralardan sonra şimdi de fahiş aidatlar gündeme geldi. 

İstanbul Kadıköy’de 6 daireli bir apartmanda istenen yüksek aidat tutarı, kiracıların hayatını kabusa çevirmiş durumda.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Engin Deniz İpek'in haberine göre; Kadıköy Moda Mahallesi’ndeki 55 senelik apartmanda asansör, su deposu, havuz, hidrofor gibi gider kaleminin artmasına neden olacak sistemler yer almıyor. Kiracılar, apartmanda herhangi bir hizmetlinin ya da güvenlik görevlisinin de olmadığına dikkat çekiyor. 

Apartmanda yaşayan kiracılar, yüksek aidat bedeli karşısında aldıkları tek hizmetin haftada bir defa yapılan basit temizlik çalışmaları olduğuna vurgu yaptı. 

Aktarılan detaylara göre; aylık 13 bin lira kira ödeyen apartman sakinleri, kendilerinden istenen aylık 7 bin lira tutarındaki aidat bedeline tepkili. Kiracılar, Akal isimli bir yönetim firmasının apartman yönetimine getirildiğine dikkat çekiyor. 

Apartmanda yaşayan kiracılar, söz konusu firmanın yasal boşlukları kullanarak yüzde 150’ye yakın bir zamla, aidatları giriş katındaki konut için 3 bin 500 TL’ye, diğer daireler için de 6 bin 900 TL’ye yükselttiğini belirtti. 

Şişirilmiş aidat karşısında şaşkına dönen kiracılar yönetimin, geçen kış sağlam olan kazan dairesinin bozulduğunu ileri sürerek faturayı kiracılardan istediğini söyledi. Ayrıca, kiracılar, kendilerine "Ödemezseniz soğukta kalırsınız" dendiğini söyledi. 

Tüm bunların yanı sıra, geçtiğimiz ay açıklanan rakamlara göre; konut sitelerinde aidat sorunu büyümeye devam ediyor. Aidatlar son bir senede yüzde 150 yükseliş gösterirken, ödeyemeyenlerin oranı yüzde 19 olarak gerçekleşti. Uzmanlar, site yönetimlerinin rant kapısı durumuna geldiğine dikkat çekerken, yöneticileri cezalandıracak ve şirketlere lisans şartı getirecek bir yasa için bakanlığa başvuru yapıldığı belirtildi. 

Konut sitelerinde yaşayan milyonlarca kişi, denetimsizlik ve cezasızlıklardan şikâyetçiyken yönetim şirketleri dernekleri de sektördeki çürük elmaların elenmesini istiyor. 

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapuda resmen yeni dönem başlıyor!

O ilde habersiz yerleşke planı değiştirildi: 250 konut sınır dışı edildi! 

Uzmanı Balıkesir’de arazi yatırımı için fırsat bölgeleri açıkladı!