28 / 04 / 2024

Yüksekova'da kaçak yapılaşmaya müsaade yok!

Yüksekova'da kaçak yapılaşmaya müsaade yok!

Hakkari'de görevlendirme yapılan Yüksekova Belediyesi, senelerdir özlemi duyulan su, yol, altyapı gibi hizmetleri bir bir hayata geçirerek ilçe halkının da refah düzeyini yükseltiyor.



İçişleri Bakanlığı trafından görevlendirme yapılan Yüksekova Belediyesi, yaptığı altyapı ve üstyapı çalışmaları, hayata geçirdiği sosyal projelerle ilçenin çehresini de değiştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde huzurun hakim kılındığı Yüksekova'da, terörün izlerinin silinmesi ve ilçeye yeni bir kimlik kazandırılması için çalışmalara hız verildi.

Yüksekova da kaçak yapılaşmaya müsaade yok!

Görevlendirmeden sonra senelerdir çözülemeyen sorunları gündemine alarak tek tek çözüme kavuşturan belediye, deprem riskine karşı güvenli yapıların hayata geçirilmesi için kaçak yapılaşmanın olduğu mera alanlarıyla ilgili düzenleme yaptı.

İlçe merkezinde kötü görüntü ve kokuya sebep olan Yüksekova Deresi'ni ıslah ederek, çevresini vatandaşların dinlenebileceği yeşil alana dönüştüren belediye, temiz ve kesintisiz içme suyu için bölgenin en modern su arıtma tesislerinden birini tamamlayarak hizmete açtı.

 

"Kaçak yapılaşmaya müsaade etmiyoruz"


Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Anadolu Ajansı muhabirine, ilçenin değişim ve dönüşümüyle ilgili çalışmalarda önemli mesafe aldıklarını belirtti.

Yüksekova da kaçak yapılaşmaya müsaade yok!

Göreve başladıklarında ciddi bir imar problemiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Doğramacı, meralarda kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini, birtakım yaptırımlar uyguladıklarını, bu sayede ruhsatlı ev ve iş yerlerinin sayısının arttığını söyledi.

İlçenin en büyük sıkıntılarından biri olan yol konusunda da büyük ilerleme sağladıklarını belirten Doğramacı, şöyle konuştu:

"Bu sene 30 kilometre beton asfalt yaptık. Türkiye'de en uzun beton asfalt çalışmasını Yüksekova'da gerçekleştirdik. Kaldırımlarımızı yapıyoruz. Şehir içi aydınlatma çalışmamız var. İpekyolu üzerinde 13 kilometre yürüyüş parkuru, kaldırım ve peyzaj çalışması başlatıyoruz. Belki de Yüksekovalıların en çok sevineceği konulardan biri, şehrimizin içinden geçen derede, iki tarafında da rekreasyon çalışması yapılıyor. İçişleri ile Tarım ve Orman bakanlıklarımızın ciddi katkılarıyla şehrimizi güzelleştiriyoruz. Projelerimizi hazırlayıp sunduk. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Yüksekova başka bir şehir olacak."

Yüksekova da kaçak yapılaşmaya müsaade yok!

20'ye yakın okul inşa edildi


Şehrin kar çilesini fırsata dönüştürmek istediklerini ve bu kapsamda da ilçeye bir kayak merkezi yapılması amacıyla çalışma başlattıkları müjdesini veren Doğramacı, şunları söyledi:

"Kayak sporuyla ilgilenen sporcularımız hem Türkiye'de hem de Avrupa'daki müsabakalarda ciddi dereceler elde diyor. Her gencin kayak sporuyla buluşması gerektiğine inanıyoruz. İlçemizi bir kayak merkeziyle taçlandırabilirsek kış turizminin en iyi yapıldığı yer olacak. Cilo Dağları, Sat Gölleri... Kamplar, trekkingler yapılarak Yüksekova bambaşka bir yere gelecek. Ciddi trajediler yaşamış bir şehiriz. Terörün hasar verdiği okullarımız vardı. Devletimiz, tüm birimleriyle kısa sürede 20'ye yakın okul inşa etti. Mevcutlarının yanında bir ilçe için çok ciddi bir rakamdır. Eğitimde çok ciddi çalışmalarımız var."

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!


Geri Dön