28 / 04 / 2024

Yumurta fiyatlarına rekor zam geldi! 30'luk büyük boy yumurta kolisi 32 liradan bakın kaç liraya çıktı?

Yumurta fiyatlarına rekor zam geldi! 30'luk büyük boy yumurta kolisi 32 liradan bakın kaç liraya çıktı?

Yumurta fiyatlarına yaz sezonunda gelen rekor zam tüketiciyi şaşkına çevirdi. Asgari ücrete gelen yüzde 30 zam sonrası 5 bin 500 liraya çıkan maaşların ardından eli biraz rahatlayan vatandaş yeni zam dalgasına tutuldu.



Asgari ücrete 1 Temmuz'da açıklanan yüzde 30 zam sonrası vatandaşın temel ve alabileceği en ucuz besin maddesi olan yumurta fiyatlarına rekor zam geldi. Geçtiğimiz kış 30'luk büyük boy yumurta kolisi 48-50 liraya kadar çıkmıştı. Hükümetin gıda maddelerinden alınan KDV'yi yüzde 1'e düşürmesinden sonra fiyatlar bir nebze gevşemiş 35 liraya kadar düşmüştü. Son olarak BİM, A101 ve ŞOK gibi marketlerde satılan orta boy 30 adetlik yumurta kolisi fiyatı 32 lira olmuştu.

Doların son dönemde yeniden 17 liraya dayanması ve TÜİK'in Haziran'da açıkladığı enflasyon beklentilerin üzerinde geldi. hükümet 4 Temmuz'da açıklanan enflasyonu beklemeden 1 Temmuz'da asgari ücrete yüzde 30 zam yaptı. Asgari ücrete yapılan zamlar ilk olarak gıda ürünlerine yansımaya başladı.

Piyasada 32 liraya kadar düşen yumurta fiyatlarına  yüzde 42'ye varan zamlar yapıldı ve 30'luk yumurta kolisi fiyatı yeniden 45 liraya yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön