28 / 04 / 2024

Yurt dışından sipariş verenler dikkat! Yüzde 30 zam geldi

Yurt dışından sipariş verenler dikkat! Yüzde 30 zam geldi

Avrupa Birliği dışı ülkelerden kargoyla gelen eşyaların gümrük vergileriyle ilgili flaş bir değişikliğe gidildi. Yurtdışından siparişle gelen ürünlerin gümrük vergisi, yüzde 20’den yüzde 30’a yükseltildi. Değeri 150 avroyu geçmeyen eşyalarda ise vergi oranı yüzde 18 olarak uygulanacak.



Resmî Gazete’nin bugünkü nüshasında yayımlanan karara göre; 4458 sayılı gümrük kanununun bazı maddelerinin uygulanmasına ilişkin esasları belirleyen kararda değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı kararı yürürlüğe girdi.

Buna göre Avrupa Birliği (AB) dışı ülkelerden kargo ya da postayla gelecek ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve kıymeti 150 avroyu aşmayan eşyalardan alınacak maktu gümrük vergisi yüzde 20'den yüzde 30'a çıkarıldı. Söz konusu eşyanın Avrupa Birliği ülkelerinden gelmesi hâlinde ise yüzde 18 vergi ödeneceği kaydedildi.

Yurt dışından sipariş verenler dikkat! Yüzde 30 zam geldi

Gelen eşya şayet ÖTV kanununa ekli IV sayılı listede bulunuyorsa, bu oranlar üzerine ek olarak yüzde 20 vergiye tabi tutulacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön