12 / 05 / 2024

Yurt dışından sipariş verenler dikkat! Yüzde 30 zam geldi

Yurt dışından sipariş verenler dikkat! Yüzde 30 zam geldi

Avrupa Birliği dışı ülkelerden kargoyla gelen eşyaların gümrük vergileriyle ilgili flaş bir değişikliğe gidildi. Yurtdışından siparişle gelen ürünlerin gümrük vergisi, yüzde 20’den yüzde 30’a yükseltildi. Değeri 150 avroyu geçmeyen eşyalarda ise vergi oranı yüzde 18 olarak uygulanacak.



KİTAPLARA MUAFİYET GETİRİLDİ

Söz konusu karara göre, kargo ve postayla gerçek kişilere gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen kıymeti bin 500 euroyu geçmeyen kişisel kullanıma ait kitap ya da benzeri basılı yayınlar için gümrük vergisi sıfır olarak uygulanacak. 

Yurt dışından sipariş verenler dikkat! Yüzde 30 zam geldi

Habertürk’te yer alan habere göre; ayrıca bilgi edinme ya da endüstriyel veya ticari araştırma hedeflerine yönelik, nitelikleri ya da diğer teknik özelliklerinin belirlenmesi için analiz, inceleme ya da test edilmek için getirilen eşyaya da vergi muafiyeti tanınacak. 

Evi ve arsası olanlar dikkat! Son gün 31 Mart: 25 bin TL’lik vergi istisnası imkânı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön