11 / 05 / 2024

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Yerli turistlerin geçen sene yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları 63,4 milyar TL oldu.



YAKINLARI ZİYARET İLK SIRADA

Temmuz-Eylül 2022 döneminde yakınları ziyaret emeliyle yapılan seyahatler yüzde 53 ile ilk sıraya çıktı.
Bunu yüzde 41,3 oranı olarak "gezi, eğlence, tatil", yüzde 2,4 ile "sağlık" izledi.

Bu dönemde seyahate çıkanlar 137 milyon 265 bin konaklama sayısıyla en çok "arkadaş veya akraba evinde" kaldı. Konaklama türlerine göre  geceleme sayısında ikinci sırada 52 milyon 889 bin geceleme ile "kendi evi" yer alırken "otel" 19 milyon 594 bin geceleme sayısı ile üçüncü sırada kayıtlara geçti.

 Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı
Turizm, eğlence veya tatil için seyahat etme pratiğidir. Birçok ülkede büyük bir endüstridir ve gezi, macera sporları ve kültürel deneyimler gibi etkinlikleri içerebilir. Dünya Turizm Örgütü turizmi, “kişilerin, ziyaret edilen yer içinde ücretlendirilen bir faaliyetin icrasıyla ilgili olmayan, eğlence, iş ve diğer amaçlarla bir yıldan fazla olmamak üzere olağan çevrelerinin dışındaki yerlere seyahat etmeleri ve burada kalmaları” olarak tanımlamaktadır. ."

Buğday, arpa, mısır Tarfin'e amanet! Bir çok ilde uygulama başladı

Fortnite v23.20 güncellemesi bekleyenler! İşte özellikleri

Kumtel LX-9645 Fırın 70 LT en uygun nerede, kaç TL’ye satılıyor? Özellikleri neler? 23 Ocak 2023 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön