08 / 05 / 2024

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.



Dünya Gazetesi'nde yer alan İstanbul Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Onur Yarar tarafından kaleme alınan yazıda araştırmanın detaylarına yer veriliyor. Söz konusu araştırma hem doğduğu ülkede hem de gittiği ülke de yüksek ücretlerle çalışan; yabancı dil seviyesi, çok kültürlü çalışma ortamına ayak uydurabilme, ekip çalışmasına uygun ve sağlanan yaşam koşulları yüksek olan beyaz yakalıları (Expat) kapsıyor. Alman InterNations şirketi, 420 şehirde 2007 yılından beri yabancı ülkede çalışanlar için çeşitli araştırmalar yapıyor. 2022 başında 12 bin yüksek nitelikli beyaz yakalı çalışanın katıldığı ankette çeşitli yaşam kalitesi kriterlerine göre değerlendirme isteniyor.

2022 sonuçlarına göre çalışılabilecek en iyi 10 ülke


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön