08 / 05 / 2024

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.



Kuveyt,

Yeni Zelanda,

Hong Kong,

Kıbrıs Rum Kesimi,

Lüksemburg,

Japonya,

Güney Afrika,

Türkiye,

İtalya,

Malta 

Yaşam kalitesi ve bireysel ilişkiler

Yaşam kalitesi kriterinde İspanya, Tayvan, Avusturya, Portekiz, BAE ilk beşteyken Türkiye 30'uncu sırada yer alıyor. Ulaşım imkanlarında Singapur, Avusturya, Çekya, Güney Kore, BAE ilk beşteyken Türkiye 34'üncü sırada yer alıyor Sağlık konusunda ise Tayvan, Güney Kore, Avusturya, Katar, Fransa ilk beşteyken Türkiye 29'uncu sırada. Güvenli hissetme konusunda ise Danimarka, İsviçre, Finlandiya, Norveç, Portekiz ilk beşteyken Türkiye 44'üncü sırada yer alıyor. Çevre ve iklim de Finlandiya, İsviçre, Portekiz, İsveç, Avusturya ilk beşteyken Türkiye 28'inci sırada yer alıyor. Yerleşim kolaylığı konusunda ise Meksika, Endonezya, Filipinler, Brezilya, Umman ilk beşte iken Türkiye 22'inci sırada, kolay arkadaş bulma konusunda ise Meksika, Endonezya, Filipinler, Brezilya, Kenya ilk beşteyken Türkiye 24'üncü sırada yer alıyor.

Kariyer ve maaşta en iyi ülkeler

Kariyer fırsatlarında ABD, İrlanda, BAE, İngiltere, Avustralya ilk beşte iken Türkiye 42'inci sırada. Maaş konusunda ise İsviçre, Danimarka, İsveç, Almanya, Norveç ilk beşte iken Türkiye 52'inci sırada. Kişisel finans konusunda ise Vietnam, Meksika, Endonezya, Tayland, Malezya ilk beşte iken Türkiye 36. sırada bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön