19 / 05 / 2024

Kirayı elden veren kiracılar dikkat! 3 bin TL cezası var!

Kirayı elden veren kiracılar dikkat! 3 bin TL cezası var!

Kira gelir beyanı vermek istemeyen pek çok ev sahibi kirayı elden alma yolunu seçerken, kiracıları da bu konu ile ilgili kötü bir haber bekliyor.  İşte Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün konu ile ilgili o paylaşımı...



Milyonlarca gayrimenkul sahibini oldukça yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci geçtiğimiz ay sonunda sona ermiş ve kira geliri elde eden mülk sahipleri 1 Mart-1 Nisan 2024 tarihleri arasında beyannamelerini vermişti. 

Kira gelir beyanı vermek istemeyen pek çok ev sahibi kirayı elden alma yolunu seçerken, kiracıları da bu konu ile ilgili kötü bir haber bekliyor. 

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl resmi X hesabı https://twitter.com/ozanbingoll üzerinden yaptığı paylaşımda "Aylık 500 lira ve üzerinde konut kiranızı bankadan/PTT’den yatırmazsanız 3.000 lira cezası var. Ama örneğin 10 milyon liraya bir daire alsanız bu kadar parayı elde poşetle götürüp ödeyebilirsiniz" ifadelerini kullandı. 

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün paylaşımı şu şekilde:

Aylık 500 lira ve üzerinde konut kiranızı bankadan/PTT’den yatırmazsanız 3.000 lira cezası var. Ama örneğin 10 milyon liraya bir daire alsanız bu kadar parayı elde poşetle götürüp ödeyebilirsiniz. Hatta yüzlerce daireyi gerçek değerinden daha düşük bedellerle alıp beş yıldan sonra hiç vergi ödemeden satadabilirsiniz. Bu durumda sorulacak soru yok. Nereden buldun zaten yok. Soran olursa; dostlar kara parayla, kirli parayla, kayıt dışıyla, aklamayla mücadelede görsün…

Ozan Bingöl'ün paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut ve araç piyasasında balon sönmeye başladı!

Türkiye'deki bu ilden 45 bin TL'ye tam tamına 1 dönüm arazi alabilirsiniz!

Emekli ikramiyelerinde bu tarih ve saate dikkat! Erken davranan ikramiyeyi kapacak!


Geri Dön