19 / 05 / 2024

Yurtdışında iPhone 14 Satın Alabileceğiniz En Uygun Ülkeler Belli Oldu!

Yurtdışında iPhone 14 Satın Alabileceğiniz En Uygun Ülkeler Belli Oldu!

Apple'ın son zamıyla birlikte iPhone 14 fiyatları arttı. İşte Türkiye'de en pahalıya satılan iPhone 14'ü daha uygun fiyatlarla alabileceğiniz yurtdışı ülkeler...



Bu karşılaştırmada resmi Apple Store mağazalarında satılan fiyatlar baz alınmıştır. Yani bu fiyatlar, söz konusu ülkelerdeki Apple Store mağazalarından sıfır, kapalı kutu bir iPhone 14 satın almak istediğinizde ödeyeceğiniz tutarlardır.

Öncelikle Türkiye ve Apple'ın merkezi olan Amerika Birleşik Devletleri'nden başlayalım. Maalesef Türkiye, iPhone 14'ün en pahalı olduğu ülkelerden biri. Dolar bazında düşündüğümüzde yaklaşık 1500 dolar gibi bir fiyatla satılmaktadır. Brezilya ise Türkiye'den 21 dolar daha yüksek bir fiyatla gelmektedir. Yani iPhone 14'ün en pahalı olduğu ülke Brezilya, onu hemen arkasından Türkiye takip etmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ise durum bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir çünkü her bölgenin kendine özgü bir vergilendirme sistemi bulunmaktadır. Bu bağlamda Amerika'da bir iPhone 14 satın almak istediğinizde en az 850 dolar ödemeniz gerekmektedir. Bu nedenle haberimizde 850 dolar fiyatını baz alacağız.

Şimdi en ucuz iPhone 14'ün satıldığı ülkelere gelelim. İlk sırada Avustralya yer almaktadır. Avustralya'dan bir iPhone 14 satın almak istediğinizde Apple Store çalışanı sizden 848 dolar talep edecektir. İkinci sırada Çin ve Güney Kore gelmektedir. Bu iki ülkede de iPhone 14 satın almak istediğinizde 857 dolar ödemeniz gerekmektedir. Tayvan ve Japonya da ABD'ye göre daha uygun fiyatlı seçenekler sunmaktadır. Bu ülkelerde fiyatlar bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de iPhone 14, 830 ile 840 dolar arasında bir fiyatla satılmaktadır.

Eğer bahsi geçen ülkelerden birinde cihaz satın almak isterseniz, Türk Lirası cinsinden fiyatı bulmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • İlgili ülkenin resmi Apple Store fiyatını baz alın.
  • Daha sonra bu fiyatı güncel döviz kuruyla çarparak Türk Lirası değerini bulun.
  • Bulduğunuz değere Türkiye Cumhuriyeti'nin pasaport kayıt işlem ücretini ekleyin. Bu tutar 6.091 TL'ye denk gelmektedir.
Samsung Galaxy F54 5G: Gece Çekimleri, Süper Sabit Görüntü Sabitleme ve Uygun Fiyatta Etkileyici Özellikler!
Teknolojik ürün alışverişinde rahatlatıcı finansal destek! O banka özel ihtiyaç kredisi verecek!
iPhone kullanıcıları dikkat! İnanılmaz bir iddia atıldı! iPhone gizlice fotoğraf mı çekiyor?

Geri Dön