02 / 05 / 2024

Yurtiçi piyasalar, seçime olumlu bir zeminde giriyor!

Yurtiçi piyasalar, seçime olumlu bir zeminde giriyor!

Seçime son bir gün kala Borsa İstanbul’da hareketlilik beklentilerine paralel olarak fazlasıyla yüksek seyrediyor. Ayrıca, cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce’nin seçimden çekildiğini açıklaması, seçime ilişkin belirsizliğin kalkacağı düşüncesiyle piyasalar seçime olumlu bir zeminde giriyor.



Gelecek haftaki fiyatlamalarda da 14 Mayıs’taki seçime piyasa beklentisine paralel bir şekilde ilk turda bitip bitmeyeceği, seçim ikinci tura kalacaksa adaylar arasındaki oy farkının oranı ve mecliste sandalye dağılımının nasıl şekilleneceği gibi birden fazla konu başlığının belirleyici olacağı tahmin ediliyor.

Yurtiçi piyasalar, seçime olumlu bir zeminde giriyor!

TL: Ülkenin beş sene vadeli CDS primi seçim öncesinde piyasalarda meydana gelen olumlu havaya paralel olarak gün içinde 40 baz puanın üzerinde geri çekildi. Söz konusu geri çekilme 2022 yılı Kasım ayından bugüne kadar görülen en sert günlük geri çekilme olması açısından oldukça dikkat çekiciydi. Bu sayede, 2023’ün başından bugüne kadar ilk kez CDS primi 500 baz puanın altına indi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön