28 / 04 / 2024

Yusuf Hacısüleyman: Turizmde altyapı sorunu büyüyor!

Yusuf Hacısüleyman: Turizmde altyapı sorunu büyüyor!

Sık yapılan seçimler nedeniyle sektör sorunlarının günden dışı kaldığına dikkat çeken Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Hacısüleyman, "Turizmde altyapı sorunu giderek büyüyor" dedi.




Sık yapılan seçimler nedeniyle sektör sorunlarının günden dışı kaldığına dikkat çeken AKTOB Başkanı Hacısüleyman, "Turizmde altyapı sorunu giderek büyüyor" dedi. 



AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, seçimlerin bittiğini anımsatarak kamu yönetimini ülke gündemine dönüp sektör sorunlarıyla ilgilenmeye çağırdı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, seçimler nedeniyle kamu yönetiminin ülke geneli ve sektör ile ilgili sorunların ikinci plana atılmasına neden olduğunu, bunun da sıkıntıların büyümesine yol açtığını belirterek,"Kamu yönetimi artık ülke gündemine dönmeli" dedi. 30 Mart'ta yerel, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçime yapıldığını anımsatan Hacısüleyman şunları söyledi: "10 ay sonra, Haziran 2015'te De milletvekili seçimleri var. Ortalama 5 ayda bir seçim yapılıyor. Demokrasinin gereği olan seçimler döneminde kamu yöneticileri sektör sorunları yerine seçime odaklanıyor. Bu durum makul düzey ve aralıklarla olduğunda telafi edilebilir. Ama ülke ve sektör sorunlarının bu kadar uzun süre günclemdışı kalması sıkıntıları büyütüyor. Turizmde plansız elektrik kesintileri arttı. Kesintiler, işletmelerde neden olduğu sıkıntıların yanında arıtma sistemlerinin de devredışı kalmasına yol açıyor. Bu durum müşterilerin şikayetlerinin artmasına, şikayetler de reklamasyonlara büyük meblağlar ödenmesine neden oluyor. Bu, işletmelerin yanında ülke imajını da bozuyor. Bu sorunlar pazarlamaya başlanan 2015 yılına da yansıyacak. Onun için yerelden üst düzeye kadar kamu yönetimi hızla ülke gündemine dönmeye ve büyüyen sorunlara çözüm getirecek çalışmalara başlamaya çağırıyoruz.



Alanya Posta Gazetesi 


Geri Dön