16 / 05 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun yatırımcıların göz bebeği oldu!

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun yatırımcıların göz bebeği oldu!

Şehirdeki gelilmelerin ele alındığı ve sorunlarının konuşulduğu her ay düzenlenen Samsun buluşması bu kez İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un ev sahipliğinde Ihlamur Cafe’de gerçekleştirildi




Şehirdeki gelilmelerin ele alındığı ve sorunlarının konuşulduğu her ay düzenlenen Samsun  buluşması bu kez İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un ev sahipliğinde Ihlamur Cafe’de gerçekleştirildi. Buradaki toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.

YAPEX FUARINA ARTIK SAMSUN DA EV SAHİPLİĞİ YAPILACAK

Şehri Samsun halkı ile birlikte yönettiklerini, sorunları istişare ederek daima birlikte çözdüklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Antalya'da yapılan Yapex İnşaat Fuarı'na Tarihi Kentler Birliği olarak katıldıklarını hatırlatarak, "Tarihi Kentler Birliği her sene gidip katılırdı. Geçen sene katıldık. Dedik ki Antalya'nın fuarına ihtiyacı yok. Fuara katılım ile ilgili bir sinerjinin de yaratılmasına gerek yok. Çünkü Antalya zaten fuarlar şehri. Biz de Yapex Fauarı'nın benzerini Samsun'da organize edelim istedik. 1 Nisan günü olacak İnşaat Fuarı, Tarihi Kentler Birliği olarak bizim destek verdiğimiz inşaat devlerinin buluşacağı bir fuar olacak. İnşallah bunun ilki Samsun'da açılacak" diye konuştu.

"KÖYLERİ TANIYAMAZ HALE GELECEKSİNİZ"

30 Mart'tan bu yana halka ne kadar söz verildi ise o sözlerin yerine getirilmesi için gece gündüz canla başla çalıştıklarını vurgulayan Yılmaz," Köylerimiz tanıyamayacağınız hale gelecek. Ne olmuş buraya diyeceksiniz. Bununla ilgili ciddi bir şekilde kaynak planlaması yapıyoruz. Gaz hiç kesmiyoruz. Köylerimizin yol alt yapı ve içme suyu sorununu kökten çözüme kavuşturacak çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

SAMSUN GÜMBÜR GÜMBÜR ÜRETEN BİR ŞEHİR OLMALI

Turizm alt yapısında da Samsun'un oldukça önemli bir mesafe katettiğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Şehrimiz artık eski şehir olmaktan çıktı. Ama şehre yeni giydiremediğimiz bir elbise, daha arzu ettiğimiz ölçekte kazanamadığı misyon var. O da iktisadi misyon. Şehrimiz ekonomik olarak Türkiye ortalamasının içinde bulunduğu sıralamadaki yerini değiştiremiyor. Biz bu yerin değiştirilmesi için Samsun'umuzu bir takım yatırımlara teşvik ediyoruz. Özellikle turizm yatırımları. Bunu yaparken yatırımcıyı özendiriyoruz ama yatırımcıların kaygıları oluyor. O bakımdan Samsun'umuzun iktisaden gelişmesi ve gelişmenin yarattığı dinamiklerle birlikte yerel yönetim hizmetlerinin bileşkesi sağlandığı takdirde o zaman topyekün huzur oluyor. İnsanlar güzel bir şehir istiyor ama beraberinde geçim de istiyor. Samimi söylüyorum bana kursağında kalmış bir şey var mı diye sorarlarsa evet kursağımda kalmış bir şey var. İktisaden daha gelişmiş, gümbür gümbür üreten ve ürettiğini ihraç eden bir şehir haline gelememiş olmak derdim. Ama biz bu tabuyu yıktık. Artık Samsun yatırımcıların göz bebeği bir şehir haline geldi" dedi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön