29 / 04 / 2024

Yüzbinlerce EYT’liye kötü haber! Emekliliğiniz bozulabilir! Sebebini duyunca saç baş yolacaksınız!

Yüzbinlerce EYT’liye kötü haber! Emekliliğiniz bozulabilir! Sebebini duyunca saç baş yolacaksınız!

EYT başvurularını inceleyip aylık bağlamaları amacıyla SGK içindeki uzman olmayan personele de görev verildiği, acelecilik yüzünden pek çok EYT’linin işlemlerinde yanlışlıklar yaşanacağı uyarısı yapıldı.



Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) işlemlerinin yetiştirebilmek amacıyla alelacele ve uzman olmayan personele yaptırması nedeniyle pek çok EYT'li emekli adayının dosyasında hatalar yaşanacağı ifade edildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaynakları, ayda 35-40 bin vatandaşın emeklilik işlemlerini yürütebilecek kadar uzman personel yer aldığını, işlemlerin hızlandırılması amacıyla uzman olmayan personele birer gün eğitim verilerek emeklilik dosyası inceleme görevi verildiğini aktardılar.

SGK kaynakları, dosyaları yanlış incelenmiş çok sayıda EYT'li emekli adayının emekli edilmiş olabileceğini, ileride tüm dosyaların uzman gözüyle tekrar inceleme altına alınacağını bildirirlerken, yanlışlıkla emekli edilmiş EYT'lilerin emekliliğinin bozularak geriye dönük borç çıkarılabileceğini ifade ettiler.

Yüzbinlerce EYT’liye kötü haber! Emekliliğiniz bozulabilir! Sebebini duyunca saç baş yolacaksınız!

‘BAĞLAYIN GEÇİN'

EYT'li emekli adaylarının oy kullanmaya maaşlarını almış olarak gitmelerini sağlamak amacıyla SGK'nın tüm il müdürlüklerine aşırı baskı uygulandığı öğrenildi. SGK kaynakları, “İl müdürleri de bir günlük kurs ile birlikte dosya inceleme görevi verilmiş uzman olmayan personele, ‘Ne yapın edin, işlemleri mutlaka yetiştirin, bağlayın geçin’ diyor. Dosyalar bitmeden evlere gönderilmiyor ve çaresiz kalan personel, ‘Biz bu işi bilmiyoruz. Hata yaparız sorumluluk almak istemiyoruz' şeklinde ifade ediyorlar. Yöneticiler ‘Sorumluluğu bize atın' diyorlar. Fakat yazılı bir emir ya da talimat da verilmiyor” şeklinde ifade ettiler.

İşte detaylar...


Geri Dön