27 / 04 / 2024

Yüzde 300'lük zam dudak uçuklattı! Milyonlarca kiracıya büyük şok! Hemen bakın! 

Yüzde 300'lük zam dudak uçuklattı! Milyonlarca kiracıya büyük şok! Hemen bakın! 

Kiranın yeniden belirlenmesini isteyen mülk sahipleri, dava dilekçelerine istedikleri rakamı da ekliyor. Ev sahiplerinin zam talepleri dudak uçuklatıyor. Peki ev sahipleri kiralara ne kadar zam istiyor? İşte ayrıntılar...



Kira bedellerinde yaşanan fahiş yükselişin ardından pek çok konut sahibi, 5 seneyi dolduran kiracına kira tespit davası açmaya başladı. Kiranın yeniden belirlenmesini isteyen mülk sahipleri, dava dilekçelerine istedikleri rakamı da ekliyor. 

Yüzde 300 lük zam dudak uçuklattı! Milyonlarca kiracıya büyük şok! Hemen bakın! 

Fahiş şekilde yükselen kira bedelleri sebebiyle ev sahibi ve kiracıl anlaşmazlıkları hiç gündemden güşmüyor. Kimi ev sahipleri, evi daha yüksek fiyatla kiraya vermek için tahliye davası açarken; kimi de yasal zam oranının yetersiz kaldığını düşünerek 5 yılı dolduran kiracısı için ‘Kira tespit davası’ açma yoluna gidiyor. Mülk saibi bu davayla ‘kira bedeli düşük kaldı, yeniden belirlensin’ diyor. 

Geçmişte bu tip davalarda ev sahipleri genellikle yüzde 50-100 arasında zam ister, yani 5 bin TL olan kiranın 8 bin veya 10 bin TL olmasını talep ederdi. Ancak şu an işler çok değişti. Ev sahiplerinin zam talepleri dudak uçuklatıyor. 

Peki ev sahipleri kiralara ne kadar zam istiyor? Fahiş kira zammı karşısında ne yapılabilir? Kira tespit davası nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...


Geri Dön