28 / 04 / 2024

Zafer Havalaanı termal turizmini yurtdışına taşıyacak!

Zafer Havalaanı termal turizmini yurtdışına taşıyacak!

Zafer Havaalanı’nın termal-sağlık turizminde yurtdışına açılmada büyük önem taşıdığını vurgulayan AFSİAD Başkanı Şükrü Demirayak, havaalanının bölgenin ekonomisinin gelişmesine büyük katkıda bulunacağını söyledi…



Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra termal turizminde de bölgenin yıldızı olma özelliğini taşıdığını belirten Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Şükrü Demirayak, bölgenin hava yolu olmaması nedeniyle hak ettiği yere gelemediğini söyledi. Demirayak, son yıllarda teşviklerle birlikte özellikle turizm açısından yatırımcıların dikkatini çeken bölgede Zafer Havaalanı ile birlikte yatırımların artacağını söyledi. 


Yurtdışına açılmamızda büyük önem arz ediyor

Zafer Havaalanı’nın termal-sağlık turizminde dışa açılmada çok büyük önem arzettiğini vurgulayan Demirayak, “Termal-sağlık turizmde dışa açılmamızda Zafer Havaalanı büyük önem arzediyor. Havaalanı ile birlikte, Afyonkarahisar, karayolu bağlantı kavşağında olmasından dolayı geçerken uğranan bir yer olmaktan çıkıp, termal-sağlık turizmi için konaklama amacıyla insanların geldiği bir yer olacaktır. Bu da ilimizin ekonomisini geliştirecek ve kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Türkiye’nin ilk bölgesel havaalanı olarak 3 ilimizin de gelişmesine hizmet edecek olması mutluluk vericidir” dedi. 


Gurbetçilerimiz aktarmasız gelebilecek


Havaalanı ile birlikte bölgenin konumunun güçleneceğine dikkat çeken Demirayak, “Bölgenin en büyük eksiği havaalanı ulaşımı olmaması nedeniyle turizmin gelişmesinin yavaş olmasıydı. Şimdi hem yurtiçi hem de yurtdışı uçuşlarla bu eksiklik telafi edilmiş olacak. Yine bugüne kadar gurbetçi vatandaşlarımız  İzmir  ya da Antalya’dan aktarma yaparak bölgemize geliyordu. Zafer Havaalanı’nın açılmasıyla bu sorun da çözülmüş oldu” diye konuştu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com







Geri Dön