21 / 05 / 2024

Zam geliyor! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığına ne zaman zam gelecek?

Zam geliyor! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığına ne zaman zam gelecek?

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara 65 yaş aylığı bağlanıyor. Peki kimler 65 yaş aylığından faydalanabiliyor? Yaşlılık aylığına nasıl başvuru yapılıyor? 65 yaş aylığı kaç TL? İşte ayrıntılar...



65 yaş aylığında zam oranları kapsamında ilk 3 aylık rakam gündeme geldi. Bu kapsamda, 3 aylık enflasyon oranı yüzde 22,81 şeklinde oldu. Bu oran SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur emeklileri, memurlarla beraber yaşlılık aylığı alan vatandaşların da enflasyon farkını belirtiyor. 

Yapılan tahminler kapsamında,  6 aylık enflasyonun yüzde 30'u aşması öngörülüyor. Önümüzdeki 3 aylık dönemde TÜFE yüzde 6 olarak gerçekleşirse, 6 aylık enflasyon ve Temmuz ayı maaş zammının da yüzde 30.3 oranında olması bekleniyor. Bu durumda 1.084 TL olan yaşlılık aylığı tutarı da 1.412 TL'ye yükselecek. 

Zam geliyor! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığına ne zaman zam gelecek?

65 yaş aylığı için bu senenin sonuna kadar 9.1 milyar TL ödenecek. Yaşlılık aylığı yalnızca sosyal güvence tespiti, vefat, kurumsal bakım, feragat, muhtaç olmama, nafaka alabilecek olma ve adres değişikliği sebepleriyle kesiliyor. 

Son 6 senede 65 yaş aylığı çerçevesinde gerçekleştirilen ödeme tutarı 25 milyar 702 milyon TL' oldu. Binlerce vatandaşın faydalandığı 65 yaş aylığı, memur maaş katsayısına endeksli durumda. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon kadar güncelleme yapılan memur katsayısı kapsamında 65 yaş aylığının tutarı da yükseliyor. 

Peki kimler 65 yaş aylığından faydalanabiliyor? Yaşlılık aylığına nasıl başvuru yapılıyor? Yaşlılık aylığından faydalanabilmek için gerekli şartlar neler? İşte milyonlarca vatandaşın merak ettiği o soruların yanıtları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön