30 / 04 / 2024

Zam geliyor! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığına ne zaman zam gelecek?

Zam geliyor! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığına ne zaman zam gelecek?

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara 65 yaş aylığı bağlanıyor. Peki kimler 65 yaş aylığından faydalanabiliyor? Yaşlılık aylığına nasıl başvuru yapılıyor? 65 yaş aylığı kaç TL? İşte ayrıntılar...



Asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı gündemden düşmezken, yüz binlerce kişiyi ilgilendiren bir zam açıklaması yapıldı. Yaşlılık aylığı şeklinde de bilinen 65 yaş aylığını, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar alabiliyor. 

Zam geliyor! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığına ne zaman zam gelecek?

Sosyal yardım niteliğine sahip 65 yaş aylığı alabilmek için bazı koşullara sahip olunması gerekiyor. Bununla beraber başvuru sırasında da verilmesi gereken belgeler mevcut. Milyonlarca emekli ve memurla beraber, 65 yaş aylığı alan 836.800 kişi de çifte bayram yaşamış olacak. 

Peki kimler 65 yaş aylığından faydalanabiliyor? Yaşlılık aylığına nasıl başvuru yapılıyor? Yaşlılık aylığından faydalanabilmek için gerekli şartlar neler? İşte milyonlarca vatandaşın merak ettiği o soruların yanıtları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön