17 / 05 / 2024

Zam geliyor! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığına ne zaman zam gelecek?

Zam geliyor! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığına ne zaman zam gelecek?

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara 65 yaş aylığı bağlanıyor. Peki kimler 65 yaş aylığından faydalanabiliyor? Yaşlılık aylığına nasıl başvuru yapılıyor? 65 yaş aylığı kaç TL? İşte ayrıntılar...



Yaşlılık aylığı bağlanırken, hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden daha az olması şartı bulunuyor. Oğlu ve çocuklarıyla oturan vatandaşın geliri hesaplanırken, hanenin toplam geliri hanede yaşayan kişi sayısına bölünüyordu. Çocuklardan biri işe girdiğinde ya da evlendiğinde kişi başı gelir yükseldiği için aylık kesilebiliyordu. Gerçekleştirilen düzenlemeyle bu durum ortadan kalktı. 

Böylece artık yalnızca 65 yaş aylığı bağlanacak vatandaş ile bulunuyorsa onun eşinin geliri göz önüne alınıyor Çcocuk ve torunların gelirleri hesaba katılmıyor. 

Zam geliyor! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığına ne zaman zam gelecek?

65 yaş aylığı koşulları

65 yaş ve üstü kişilerin yaşamını kolaylaştırmak için devlet tarafından sağlanan 65 yaş aylığını almak için sahip olunması gereken koşullar şu şekilde:

- 65 yaşın tamamlanmış olması, 
- T.C. vatandaşı olması,
- Herhangi bir sosyal güvencenin olmaması, 
- Nafaka alınmıyor olması, 
- Hiçbir gelire sahip olmaması, 
- Sağlık sigortalı olmaması,
- Yüzde 40'tan fazla engelli olunması, 

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; 65 yaş aylığı başvuruları, bulunulan ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na veya Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yapılıyor. Başvuru yapan vatandaşa başvuru alındı belgesi verilir ve başvuru sonucu 1 ay içinde belli olur. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön