07 / 05 / 2024

Zam haberlerinden sonra TMO harekete geçti! Yeni fiyat belli oldu

Zam haberlerinden sonra TMO harekete geçti! Yeni fiyat belli oldu

İstanbul’un bazı ilçelerinde un tedarikçilerine Ağustos sonuna kadar indirimli fiyattan un verileceği açıklanmasına rağmen ekmeğin 5 lira olması TMO’yu harekete geçirdi. Ekmek zammıyla ilgili hükümete 'asgari fiyat listesi' başvurusu yapıldı. Yeni fiyat açıklandı.



YENİ TARİH BELLİ OLDU

TÜİK, enflasyonunun yüzde 73,50 ENAG enflasyonunun 160,76 açıklandığı Mayıs ayında enflasyondaki artış kendisini vatandaşa hissettirmeye devam ediyor.

Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, piyasanın yüzde 40 aşağı fiyattan un tedarik edildiği bir ortamda enflasyonla mücadele edildiğini ifade etti.

Güldal, “TMO olarak ekmeğe zam yapılmaması adına piyasaya ucuz un satışının süresini uzatmaya karar verdik. Un regülasyonunun önümüzdeki hasat dönemine kadar sürmesini planlıyoruz. 2022-2023 sezon sonuna kadar indirimli un satışları devam edecek” açıklaması yaptı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön