07 / 05 / 2024

Zam haberlerinden sonra TMO harekete geçti! Yeni fiyat belli oldu

Zam haberlerinden sonra TMO harekete geçti! Yeni fiyat belli oldu

İstanbul’un bazı ilçelerinde un tedarikçilerine Ağustos sonuna kadar indirimli fiyattan un verileceği açıklanmasına rağmen ekmeğin 5 lira olması TMO’yu harekete geçirdi. Ekmek zammıyla ilgili hükümete 'asgari fiyat listesi' başvurusu yapıldı. Yeni fiyat açıklandı.



FIRINCILAR ODASI BAŞKANI: EKMEK 5 LİRA ALGISI DOĞRU DEĞİL

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İstanbul’un birkaç ilçesinde artan ekmek fiyatlarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Ekmeğin kilogramının 20 lira olduğunu ifade eden Balcı, 200 gramlık ekmeğin 4 liradan satılması gerektiğini söyledi. Öte yandan İstanbul Ticaret Odası azami ekmek fiyat tarifesinin güncellenmesi için Ticaret Bakanlığı’na başvuru yapıldığını başvuru süreci bitene kadar İstanbul'da 210 gram ekmeğin fiyatının 3 TL olduğunu açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön