Kent Haberleri

Zamlı ocak ayı SED yardım ödemeleri yattı mı? 3.295 TL ödemeden kimler yararlanacak?

Devlet maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)'in ocak ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki SED Desteği hesaplara yattı mı? Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Ocak zammı netleşti

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programından faydalanan milyonlarca vatandaş " Zamlı SED ödemeleri ne kadar oldu? 2023 Ocak ayı SED yardımı hesaplara ne zaman yatacak?" sorularına yanıt arıyor.  Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Ocak zammı netleşti. Yaşanan artışın ardından sosyal yardım ödemlerinde de artış yapıldı. SED yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor. 

Ocak ayının ödemeleri için artık nefesler tutulmuş durumda. Türkiye'nin dört bir yanındaki yüzlerce kişinin yararlandığı konuya ilişkin son durumu derledik. Peki, Ocak ayı SED yardım ödemeleri hesaplara yattı mı? Zamlı SED yardım ödemeleri ne zaman, hangi tarihte yatacak? Zamlı ocak ayı SED yardım ödemeleri yattı mı? 3.295 TL ödemeden kimler yararlanacak? İşte detaylar...

SED YARDIMI NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko-sosyal destek sistemidir.

2023 SED YARDIMI HESAPLARA YATTI MI? KAÇ TL OLDU?

2023 Ocak zammı sonrası SED yardımı ödemeleri şu şekilde:

- Çocuk (Okul öncesi) 2.059,99 TL

- Çocuk (İlköğretim) 3.090,00 TL

- Çocuk (Ortaöğretim) 3.295,99 TL

- Çocuk (Ort. çağında okumayan) 2.059,99 TL

- Çocuk (Yükseköğretim) 3.708,00 TL

- Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1.648,00 TL

SED yardımı gibi geçici ekonomik destek ödemeleri senede bir, en fazla iki defa yapılır.

2023 Ocak SED ödemelerinin ne zaman yapılacağı ise henüz belli olmadı...

EKONOMİK DESTEK HİZMETİ NASIL YAPILIR?

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak yapılıyor. Geçici ekonomik destek yılda bir, en fazla iki defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılıyor.

SED YARDIMI ŞARTLARI BELLİ OLDU

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi ya da yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Olağanüstü bir felaket, hastalık, tabii afet veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan ya da vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler destekleniyor.

Ekonomik yoksunluk sebebiyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya ihtiyaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalandırılarak ailesi ya da yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları sebebiyle, sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler kesim.

İstanbul'a lüks outlet AVM açılıyor! Kalyon İnşaat ile İtalyan markası RDM Group Fingen düğmeye bastı!

THY'den iç hat uçuşları için bilet kampanyası! 399 liradan başlayan fiyatlar! İşte kampanya detayları...