15 / 05 / 2024

Zamsız harç telaşı e-Devlet'i kilitledi!

Zamsız harç telaşı e-Devlet'i kilitledi!

Yurt dışından telefon getirenlerden alınan harcın 20 bin liraya yükseltileceğinin açıklanmasının ardından zamsız işlem yapmak isteyenler e-Devlet'te ilgili bölümü kilitledi. İşte detaylar...



Ne olmuştu?

Yurt dışından getirilen cep telefonlarının yurt içinde kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt harcı, Ocak ayında yapılan bir düzenlemeyle 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye yükseltilmişti. Ancak, Resmi Gazete'de yayınlanan yeni bir kararla beraber bu harç tutarı 20 bin liraya yükseltildi.

Yeni düzenlemeye göre, yurtdışından getirilen cep telefonlarının yurt içinde kullanılabilmesi için IMEI kayıt işlemi yapmak isteyen vatandaşlar, 20 bin lira tutarında harç ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, yurtdışından getirilen telefonların kayıt sürecini daha da maliyetli hale getirecek ve vatandaşlar üzerinde ek bir yük oluşturacak.

Buna göre, harç tutarını yatıran vatandaşlar, kayıt oluşturmak için mesai saati bitimi olan 18.00'den ziyade bu gece 23.59'a kadar işlem yapabilecekler. Bu süre uzatımı, e-Devlet üzerinden kayıt oluşturmak için son fırsatı sunuyor.

Yeni evlenecek olanlara müjde: Korkmaz Perla Çelik Çeyiz Seti'nde büyük indirim

Beko 325 A++ İnverter Duvar Tipi Klima ne kadar, kaç TL oldu? İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi

İşte 29 bin 799 TL'ye satılan Kurutmalı Çamaşır Makinesi


Geri Dön