01 / 05 / 2024

Zamsız harç telaşı e-Devlet'i kilitledi!

Zamsız harç telaşı e-Devlet'i kilitledi!

Yurt dışından telefon getirenlerden alınan harcın 20 bin liraya yükseltileceğinin açıklanmasının ardından zamsız işlem yapmak isteyenler e-Devlet'te ilgili bölümü kilitledi. İşte detaylar...



E-Devlet ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayıt işlemlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle bant genişlemesi yapıldığını duyurdu. Bu hamle, zamsız harç tutarıyla işlem yapmak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden kayıt oluşturma sürecinde yaşanan aksaklıkları gidermeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde cep telefonu kullanım harcının 6 bin 91 liradan 20 bin liraya yükseltilmesinin ardından, yoğun bir şekilde kayıt işlemi yapmak isteyen vatandaşlar e-Devlet sistemine akın etmişti. Bu yoğun talep, e-Devlet'in altyapısında aksaklıklara ve sistemin kilitlenmesine neden oldu.Yetkililer, kullanıcıların mağdur olmaması için bant genişlemesi yapılarak sistem kapasitesinin artırıldığını belirtti. BTK, e-Devlet sistemine ek kaynaklar sağlayarak daha fazla kullanıcının aynı anda kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmesini mümkün kıldı.
 


Geri Dön