08 / 05 / 2024

Zekeriya Özak: Kocaeli tramvay projesinin iptali söz konusu değil!

Zekeriya Özak: Kocaeli tramvay projesinin iptali söz konusu değil!

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, tramvay projesinin iptal edildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Uygulama projesinde sona geldi. Bu projenin ardından net bir karar verilecek” dedi.




Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, belediyenin en önemli projelerinden birisi olan tramvayla ilgili gazetemize bazı değerlendirmelerde bulundu. Tramvay projesinin iptal edilmediğini kaydeden Özak, “Uygulama projesinde sona gelindi. Bu çalışmanın herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını bu projenin ardından göreceğiz” diye konuştu.

 

BÜYÜKAKIN ÇALIŞIYOR

Tramvayla ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın’ın ekibiyle beraber yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen Özak, “Kendisi zaten konuyla ilgili zaman zaman açıklamalar yapıyor. Öncelikle tramvayın uygulama projesinde sona gelindi. Birkaç gün içerisinde bu proje bitecek ve projenin teslimatı yapılacak” dedi.

 

KENT TARTIŞACAK

Uygulama projesinin muhtevası hakkında bilgiler veren Zekeriya Özak, “Bu projede, güzergahın fiziki olarak tespiti, kamulaştırmaların maliyeti, kamu zararı olup olmayacağı gibi bilgiler yer alacak. Farklı alternatifler olacak ve kentimiz, sivil toplum kuruluşlarımız bunu tartışacak. Biz de tabii ki belediye olarak nihai kararı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

AĞAÇ KÖKLERİ

Uygulama projesinin Fen İşleri Daire Başkanlığı’na teslim edileceğini ifade eden Özak, “Projenin getireceği risk ve maliyet burada da masaya yatırılacak. Daha sonra da ihale aşamasına geçilir” dedi. Tramvayın bazı riskler taşıyabileceğine vurgu yapan Özak, “Örneğin, Yürüyüş Yolu’nda yerin altından geçen kolektör hatları var. 1. Geçit ile Sanat Okulu arasındaki bu hatlar, ufak çapta da olsa ağaçların köklerine zarar vermiş. Tramvayın yapılma durumunda ağaç kökleri aynı şekilde zarar görür mü? Bunu tartışmak zorundayız” diye konuştu.

 

BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTAR

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun sözüne sadık bir isim olduğunu söyleyen Özak, “Metro da, tramvay da, başkanımızın seçim vaatleri arasında var. Bunlar tabii ki yapılacak. Fakat Yürüyüş Yolu’na yapılacak tramvay, eğer kamu zararı taşıyorsa, eğer halkın tepkisine neden olacaksa yapılmaz. Bunlar hep değerlendirilecek” dedi.



Manşet Kocaeli



Geri Dön