04 / 05 / 2024

Zekeriyaköy Köy'e elektrikli otomobiller için şarj istasyonları geliyor!

Zekeriyaköy Köy'e elektrikli otomobiller için şarj istasyonları geliyor!

KÖY projesi, karbon emisyonu ve yakıt tasarrufunu teşvik etmek için konut garajları ile 1600 m2’lik otopark alanına elektrikli otomobiller için araç şarj istasyonları yerleştiriyor.



Zekeriyaköy’de 420 apartman dairesi, 584 çift dubleks, 74 sıra ev,  68 ikiz villa 21 müstakil villadan oluşan KÖY Projesi’nde çevre dostu teknolojilere bir yenisi eklendi.

KÖY evleri, egzoz dumanına son vererek doğayı koruyan, yakıt masrafını azaltan elektrikli araçların kullanımını desteklemek için otoparklarına elektrikli araçlar için şarj üniteleri yerleştiriyor.

Tüm planlama ve uygulama safhalarında doğa dostu ürün ve çözümlerin tercih edildiği KÖY evlerinde otoparklar; elektrikli otomobillere, elektrikli bisikletlere, elektrikli motosikletlere ve elektrikli tekerlekli sandalyelere de şarj hizmeti verecek şekilde tasarlanıyor.   


Şarj ünitelerini tüm Zekeriyaköy halkı da kullanabilecek

Otopark alanındaki şarj üniteleri, İstanbul Kart, temassız kart ve mobil ödeme sistemleri ile kullanılabilecek. 

KÖY Projesi’ni gerçekleştiren Siyahkalem Mühendislik A.Ş. CFO’su İbrahim Kahraman,  elektrikli otomobil teknolojisinin tüm dünyada giderek yaygınlaştığını, önümüzdeki dönem Türkiye’de de yaygınlaşması gerektiğini belirterek “Özellikle batıda yaygınlaşmaya başlayan temiz enerji teknolojilerinin kullanımı bizde daha düşük. Türkiye’de elektrikli araçlara talebin artmasının önündeki en önemli engelin, alt yapı sorunlarından biri olan şarj istasyonlarının eksikliği olduğunu tespit ettik. Hem konutlarımızda hem de 15 bin metrekare kiralanabilir alana sahip açık hava konseptli çarşımızın 1600 araç kapasiteli otoparkında elektrikli araçlar için şarj üniteleri yerleştiriyoruz” dedi.


KÖY PROJESİ

Siyahkalem'in Zekeriyaköy'de Emlak Konut GYO ortaklığıyla 467 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirdiği 1.167 konut ve 15.000 metrekarelik bir çarşıdan oluşan KÖY Projesi ve 1.3 milyar TL yatırım değerine sahip.

KÖY, dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle uluslararası bilinirliğe sahip,  pek çok ödül sahibi İngiliz mimari grup Hopkins Architects tarafından tasarlandı. 

72-213 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 420 adet apartman dairesi,

194-217 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 584 adet çift dubleksin yer aldığı KÖY’de  332 metrekare büyüklüğünde 74 sıra ev bulunuyor. Projede 335 – 623 metrekare aralığında ikiz villa sayısı 68, 691 metrekarelik müstakil villa sayısı ise 21 adetle sınırlı.


Projede 15 bin metrekare kiralanabilir alana sahip açık hava konseptli bir çarşı yer alıyor. 

KÖY Projesi, 1’i anaokul, 1’i ilkokul olmak üzere 2 okul, 1.600 m2 otopark, 1.600 m2 kapalı spor alanı ve 400 m2’lik kafeterya alanının yanı sıra 2 tenis kortu, 4 basketbol sahası ve 3 açık havuz yüzme havuzu, park içinde 3,5 km’lik yürüyüş, koşu bisiklet parkuru, evcil hayvan alanları, çocuk kulüpleri, oyun parkları ile yılın 365 günü spor ve eğlence imkânı sunuyor.

3. Köprü ve 3. Havalimanı’na yakın olan KÖY, Maslak’a 15 dakika, Hacıosman Metro İstasyonu’na 10 dakika, Sarıyer İDO’ya 10 dakika mesafede yer alıyor.


Web: www.koy.com.tr



Geri Dön