06 / 05 / 2024

Yeni sitelerde elektrikli otomobiller için şarj istasyonları kurulacak!

Yeni sitelerde elektrikli otomobiller için şarj istasyonları kurulacak!

TÜRKİYE'de geçen yıl 300'e yakın satılsa da elektrikli araçlar geleceğin gerçeği. Bu sebeple, geleceğin konsepti ile konut projelerine imza atan sektör oyuncuları, sitelerde elektrikli araç istasyonları da kurmaya başladı...



İnşaat firmaları yeni nesil projelerinde elektrikli otomobiller için de şarj üniteleri kurmaya başladı. 


TÜRKİYE'de geçen yıl 300'e yakın satılsa da elektrikli araçlar geleceğin gerçeği. Bu sebeple, geleceğin konsepti ile konut projelerine imza atan sektör oyuncuları, sitelerde elektrikli araç istasyonları da kurmaya başladı. Proje ortaklarından Özkan Özçelik, İTO Yatırım tarafından Ankara'nın en değerli bölgelerinden Oran'da inşa edilen 184 metre yüksekliğindeki 48 katlı konut ve AVM projesi 'One Tower', projesinde de elektrikli otomobiller için şarj üniteleri bulunacağını açıkladı.

 

Keza, Eroğlu Gayrimenkul, İstanbul Lounge, îstanbul Lounge-2, Kağıthane Ofishane, Platform Merter ve BursaHarmonyTowers projelerinde önemi gün geçtikçe artan elektrikli araçlar için şarj üniteleri kurulacağını, bundan sonraki yatırımlarda da buna dikkat edeceklerini kaydetti. 


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik de, geleceğin kaçınılmaz gerçeği elektrikli araçlar için dev sitelerde ilgili yasa altyapısının oluşturulması kanaatinde. "Büyük projelerde engelliler için gerekli düzenlemeler sektör tarafından ehemmiyetle yerine getirilmeye başlandı. Ancak gelecekte ihtiyaç olacak elektrikli araç için de gerekli argümanlar şimdiden projelere yerleştirilmeli. Sektörün bu konuda tedbir almasında fayda var" açıklamasında bulundu. 


Ankara Ticaret


Geri Dön