28 / 04 / 2024

Zeki Kahraman: Kentsel dönüşüm yapılmalı ama temel atıp bırakılmamalı!

Zeki Kahraman: Kentsel dönüşüm yapılmalı ama temel atıp bırakılmamalı!

Zeki Kahraman Kaynakları çok olup da bu derece kötü kullanılan benim gördüğüm başka bir kent yok. Yol açılamayan yerlerde ıslah çalışmaları yapılabilir bazı mahallelerde. Bursa'da kentsel dönüşüm yapılmalıdır...



Bursa eski BARO Başkanı Av.Zeki Kahraman, Bursa'nın hem tarihi güzellikleriyle hem de yapısı itibariyle çok güzel bir kent olduğunu ama yerel yöneticilerde kentlilik bilincinin oluşmadığını ve Hızlı gelişen şehirler içinde Bursa'nın hak ettiği yere gelemediğini dile getirdi. 


Zeki Kahraman: Her ne kadar göçmen kökenli de olsam Bursa'da büyüdüm, Bursa'da yetiştim. Türkiye'nin birçok yerini gezmiş görmüş biri olarak Bursa gerçekten çok özel bir kent. Bursa kaynakları tükenmeI yen, rantı asla azalmayan herkes açısından iştah kaI bartan bir kenttir. Bazen  özel bir kent olmak iyi midir I diye düşünmüyor da değimm lim. Bursa yalnızca doğal mm özelliklerinden dolayı değil Bfl tarihi yapısıyla da özel bir kent. Aldığı göçler sebeI biyle de olabilir Bursa'nın daha sağlıklı ve daha aydın  bir yapısı da var. Üretken bir yapısı var, tarım açısından  da kimliği olan bir kent I Bursa. Turizm açısından da özel bir yer, Bursa'nın özellikleri o kadar çok ki saymakla dahi bitiremeyiz. 


"KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMALI AMA TEMEL ATIP BIRAKILMAMALI" 


Şenol İlhan: Sayın Av. Zeki Kahraman Bursa'da Kentsel Dönüşüm yapılmalı mı? 


Zeki Kahraman: Ben kendimi bildim bileli kaçak yapı var 40 yıldır halen var. Bursa gibi bir Dünya kentinin, Türkiye'de sözü geçen bir kentin ulaşım planı yok. Kaynakları çok olup da bu derece kötü kullanılan benim gördüğüm başka bir kent yok. Yol açılamayan yerlerde ıslah çalışmaları yapılabilir bazı mahallelerde. Bursa'da kentsel dönüşüm yapılmalıdır. 


Başbakanımızın gelip temeli atıp bütün Bursa'ya kentsel dönüşüm yapılacak deyip de insanları heveslendi rmesiyle olmaz bu işler. Vatandaş ile konuşulup mahalle mahalle hatta sokak sokak ilerlenebilir. Bursa'da gerçekten çalışabilecek birçok insan var ve halkımız da inşallah bu kişileri seçer diyorum. Böyle insanlar var Bursa'da o zaman bu kentsel dönüşüm yapılmalı bir an önce. Bursa dinamik nüfusu fazla olan ve şartlar bakımından çok da kötü şartları olmayan bir şehir aslında. Bursaspor'dan tutun da Amatör spora kadar yetiştirilmiş oyuncular arasında bizi Dünya'da : temsil eden sporcu Bursalı yöneticilerin hayal dünyasında yaşadığını dile getiren Av. Zeki Kahraman, "Bir bakıyorsunuz Ben Bursalıyım ve Bursa için varım diyen insanlar dahi Bursa'ya bir katkı sağlayamadı. Hizmet ettiklerini sananlar yanlış projelerle Bursa'yı Yaşanamaz hale getirdikleri ortada. Mesela bir kent meydanı örneği veya Doğanbey TOKİ'ler ve Bursa'nın otopark ve trafik çilesi. 




Bursa Haber


Geri Dön