15 / 05 / 2024

Zengin Afganlılar Türkiye'de ev alıyor!

Zengin Afganlılar Türkiye'de ev alıyor!

Ekonomi gazetesi Financial Times, şunları yazıyor: "2001 yılındaki ABD işgalinden bu yana Kabil üzerinden ülkeye akan yabancı paralardan yararlanan iş adamları, hükümet yetkilileri ve diğerleri, İstanbul ve Antalya'daki evlere yöneldi.



Zengin Afganlıların, ülkelerinde çıkabilecek muhtemel olayların karşısında bir "emniyet tedbiri" olarak, Türkiye'de emlak almaya başladığına dikkat çekiliyor. 


Ekonomi gazetesi Financial Times, şunları yazıyor: "2001 yılındaki ABD işgalinden bu yana Kabil üzerinden ülkeye akan yabancı paralardan yararlanan iş adamları, hükümet yetkilileri ve diğerleri, Ankara'nın katı kuralları gevşetmesinin ardından İstanbul ve Antalya'daki evlere yöneldi." İngiliz gazetesi, halen Afganistan'da yaşayan ancak 2013 yılında İstanbul'da 230 bin dolara bir daire aldığı belirtilen Shoaib Najafizada'nın "Türkiye, güzel bir yer ve İslami bir ülke. Afganlılar için iyi bir fırsat" sözlerini yansıttığı haberinde emlakgların, Türkiye'nin zengin Afganlılar için yurtlarındaki potansiyel şiddete karşı sığınma tercihi olarak Dubai'nin yerine geçmeye başladığını söylediklerini de anlatıyor. 


Konut satışlarında 2014 yılı Mart ayında, İstanbul 17 bin 718 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20,2) sahip oldu. İstanbul'u, 10 bin 693 konut satışı ile Ankara, 5851 konut satışı ile  İzmir  izledi. 

Yeniçağ


Geri Dön