10 / 06 / 2024

Ekonomi gazetesi Financial Times

Ekonomi gazetesi Financial Times

Ekonomi gazetesi Financial Times, şunları yazıyor: "2001 yılındaki ABD işgalinden bu yana Kabil üzerinden ülkeye akan yabancı paralardan yararlanan iş adamları, hükümet yetkilileri ve diğerleri, İstanbul ve Antalya'daki evlere yöneldi.

Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi? Kulis bilgileri geldi: Emekliler ve çalışanlar dikkat!

Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe,  Ankara kulislerinin kaynadığının altını çizerek maaşlar için hükümetin yol haritasını açıkladı. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi?

Emekli maaş zammında ilk sinyal! En düşük emekli maaşı için bu rakam konuşuluyor...

Emekli maaşına seyyanen artışla ilgili Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdür Hüseyin Gökçe, en düşük emekli aylığı alanların kök maaşlarında teknik düzeltmenin şart olduğunu söyledi.

Çiftçiler dikkat: Gübre fiyatlarına zam kapıda! 

Çiftçilerin en önemli girdilerinden olan gübre ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, paylaşımında X sosyal medya hesabından gübreye yeni zammın kapıda olduğunu belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Taksiciler yüzde 25 zam isterken, 'Taksi plakaları kaldırılsın' önerisi geldi! Taksici ve vatandaş ne diyor?

Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı, yazar Şeref Oğuz, X sosyal medya hesabından 'Taksi plakaları kaldırılsın' önerisini paylaştı ve 5 madde ile nedenlerini sıraladı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili skandal detay ortaya çıktı! Pes dedirten olay!

Ukrayna Savaşı petrol şirketlerine yaradı. ABD'li petrol şirketlerinin, savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu tarafa 200 milyar dolar kar ettiği ortaya çıktı. Haberi, İngiliz gazetesi Financial Times manşetten aktardı.

Doları satacaksan ne alacaksın?

Ünlü finans gazetesi Financial Times'ta yer alan güçlü dolar ve ABD ekonomi politikasıyla ilgili analizde doların yukarı yönlü gidişi engelleyebilecek bir neden olmadığı vurgulanarak, "doları satacaksan ne alacaksın" ifadesi kullanıldı. İngiliz Gazete doların karşısında diğer para birimlerinin de gü

Türkler kripto paraya akın ediyor!

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'de kripto paralara yükselen ilgiyi inceledi. Yüksek enflasyon, belirsizlik ve TL'deki oynaklık sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto varlıklara yöneldiği belirlendi.

FT: Eurobond ihraç eden İmamoğlu'nun yatırım finansmanı için umudu küresel piyasalar!

Londra merkezli ekonomi gazetesi Financial Times (FT), ilk kez eurobond ihraç eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. FT, yabancı yatırımcıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'u gelirden yoksun bırakabileceği şüphesini aktardı.

Dünya gazetesi Bağcılar'daki binasını satıyor!

Türkiye'nin en köklü ekonomi gazetesi olan Dünya gazetesinin Bağcılar'daki internet üzerinden satışa çıkarıldı. 15 katlı bina için 66 milyon TL isteniyor.

Konya Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu!

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Vergi Dairesi ve SGK İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu.

Şehir dışındayken şüf-a davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında bir okuyucusunun şehir dışında hissesine düşen arsanın davası ile ilgili sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Paya düşen dükkandan kira talebi nasıl gerçekleşir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında bir okuyucusunun payıma düşen kira gelirini talep edebilir miyim ile ilgili sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Çanakkale Emlak Dünyası gazetesi yayına başladı!

Çanakkale'de, inşaat, yatırım ve emlak haberlerinin yer aldığı 'Emlak dünyası'adlı gazetesi, yayın hayatına başladı. 15 günde bir yayımlanacak olan gazete, inşaat sektöründeki gelişmeler, Çanakkale ve çevresinden emlak ve yatırım alanlarıyla ilgili haber

Ekonomi gazetesi Financial Times Haberi

Ekonomi gazetesi Financial Times

Zengin Afganlıların, ülkelerinde çıkabilecek muhtemel olayların karşısında bir "emniyet tedbiri" olarak, Türkiye'de emlak almaya başladığına dikkat çekiliyor. 


Ekonomi gazetesi Financial Times, şunları yazıyor: "2001 yılındaki ABD işgalinden bu yana Kabil üzerinden ülkeye akan yabancı paralardan yararlanan iş adamları, hükümet yetkilileri ve diğerleri, Ankara'nın katı kuralları gevşetmesinin ardından İstanbul ve Antalya'daki evlere yöneldi." İngiliz gazetesi, halen Afganistan'da yaşayan ancak 2013 yılında İstanbul'da 230 bin dolara bir daire aldığı belirtilen Shoaib Najafizada'nın "Türkiye, güzel bir yer ve İslami bir ülke. Afganlılar için iyi bir fırsat" sözlerini yansıttığı haberinde emlakgların, Türkiye'nin zengin Afganlılar için yurtlarındaki potansiyel şiddete karşı sığınma tercihi olarak Dubai'nin yerine geçmeye başladığını söylediklerini de anlatıyor. 


Konut satışlarında 2014 yılı Mart ayında, İstanbul 17 bin 718 konut satışı ile en yüksek paya...