29 / 04 / 2024

Maliye Türkiye'den ev alıp kiraya veren yabancıları takip edecek!

 Maliye Türkiye'den ev alıp kiraya veren yabancıları takip edecek!

Türkiye’de ev alıp bunları internetten kiraya veren yabancılar Maliye’nin radarına takıldı. Çalışma sonucunda özellikle sahil kasabalarından ev alıp internetten veya katalog üstünden bunları kiraya veren yabancılar tespit edilecek....




Sahil bölgelerinde ev alıp bunları kiraya veren yabancılar tespit edilip konutların ‘işletme’ kapsamına alınması sağlanacak.


TÜRKİYE’de ev alıp bunları internetten kiraya veren yabancılar Maliye’nin radarına takıldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile yürütülecek ortak çalışma sonucunda ev alıp, özellikle sahil kasabalarında internetten veya katalog üstünden bunları kiraya veren yabancılar tespit edilecek. Türkiye, kayıt dışı yapılan ve beyanda bulunulmayan bu uygulamadan başta vergi olmak üzere birçok alanda gelir kaybına uğruyor. Denetim dışı olan bu alanda yaşanabilecek olumsuzluklar da Türkiye’nin hanesine eksi yazıyor. 


EN AZ 100 BİN KONUT VAR 


Türkiye’de 100 binden fazla konutun bu şekilde kiraya verildiği tahmin ediliyor. Yasadışı bu işlem, turizmcileri olumsuz etkilerken, vergi kaybına da sebep oluyor.


GÜNÜBİRLİK EVLER İÇİN GENELGE ÇIKTI


İçişleri Bakanlığı genelgesine göre apart daireler ve günlük kiraya verilecek evler için işletme sahibinin mülki idare amirlerine beyanda bulunması gerekiyor. Ayrıca ev sahibinin bir esnaf odasına kayıt yaptırması, vergi vermesi, ‘yapı kullanma izin belgesi’ alması da zorunlu.


Volkan Yanardağ/Akşam


Geri Dön