29 / 04 / 2024

Zeytinburnu Askeriye Fabrikası arazisi Ekim'de satışa çıkacak!

Zeytinburnu Askeriye Fabrikası arazisi Ekim'de satışa çıkacak!

Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum: Boğaz'ın incisi durumunda bulunan arazimizde 1500 konutun yanı sıra, otel, rezidans, ticari üniteler, okul, cami ve park gibi alanlar yer alacak."



Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, 8.5 milyon metrekarelik portföyünün en değerli parçası olan Zeytinburnu sahilindeki 126 dönümlük arazisini gelecek ay ihaleye çıkarma kararı aldı. 

Gayrimenkul sektörü tarafından heyecanla beklenen eski tank fabrikası arazisi için 'üzerinde proje geliştirilmemiş Boğaz'ın incisi' ifadesini kullanan Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Boğaz'ın incisi durumunda bulunan arazimizde 1500 konutun yanı sıra, otel, rezidans, ticari üniteler, okul, cami ve park gibi alanlar yer alacak. 2-2.5 emsal arası yoğunlukla bölgenin siluetine uygun bir proje geliştireceğiz" diye konuştu. 


YENİ PROJELER VİTRİNE ÇIKIYOR 


Türkiye'de 600 bin konut açığı olduğunu, dönüşüm ve yenileme projeleriyle bu sayının artacağını anlatan Murat Kurum, ellerindeki stoklarla ihaleye çıkıp buradan elde ettikleri gelirlerle hızla yeni arsalar satın aldıklarını ifade etti. 


Kurum, bu kapsamda İstanbul'un Anadolu yakasında Tuzla, Kartal, Pendik, Avrupa yakasında ise Küçükçekmece'nin kuzeyinde kalan özellikle Kayabaşı bölgesinden alım yaptıklarını kaydetti. 

Kuzey Ayazma'da 4 bin konut hayata geçireceklerini anlatan Murat Kurum, burada Bahçetepe İstanbul projesinin yanında Bulvar İstanbul isimli projenin tanıtımını yapacaklarını, bunun metrekare fiyatının da 2400 liradan başlayacağını ifade etti. Kurum, "Zekeriyaköy'de de 500 dönümlük arazi üzerinde 0.30 emsalle düşük yoğunluklu ve az katlı bir proje hayata geçireceğiz. 


Konağın da, küçük ve büyük daire tiplerinin de içinde bulunduğu 2500 konutluk bir proje olacak" ifadelerini kullandı. 


'YIL SONUNA KADAR 15 BİN KONUT SATACAĞIZ' 


31 Ağustos'a kadar 9315 konut sattıklarını belirten Kurum, Buna Kayabaşı, Ayazma, Zekeriyaköy, Kartal projeleri eklenince yıl sonunda 15 bin konut satış hedefini yakalayacağız" dedi. 


SATIŞTAKİ PROJELERE 4 KATI TALEP GELİYOR 

Satışa çıktıkları projelerde sayının en az 3-4 katı taleple karşılaştıklarını anlatan Murat Kurum, "Doğru bir proje yaptığınızda çok ilgi görüyor, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi adına lokomotif sektör olduğuna inanıp uygulamaya devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm devam ediyor ancak o boş arsadaki inşaat gibi hızlı ilerleme şansı yok" dedi. İstanbul'da Bahçeşehir yakınlarındaki Hoşdere bölgesinde sahibi bulundukları 2 milyon metrekarelik alanda 15 bin konutun bulunacağı yeni uydu kentin yapımına başladıklarını ifade eden Kurum, "Hoşdere'de 700 tane konutu 1850 lira metrekare fiyatıyla satışa sunduk, bölgenin ilk projesi olmasına rağmen 3 bin tane başvuru geldi" diye konuştu. Kurum, planlaması 1.5 yıl önce yapılan projede 100 dönümle istanbul'un en büyük parklarından birisinin bulunacağını da ifade etti. 


KAYABAŞI 30 EYLÜL'E KADAR 5 BİN TALEBİ YAKALAYACAK 


Avrupa yakasındaki Kayabaşı'nda da 1000 tane konut satışa sunduklarını anlatan Murat Kurum, "30 Eylül'e kadar devam edecek. 1716 kişi başvurmuş. Burada toplam talebin son güne kadar 4-5 bine ulaşmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Kurum, Avrupa Konutları TEM 2 projesine de 414 konut için 2 binin üzerinde başvuru geldiğini söyledi. 


Ünsal EREKE/ Habertürk


Geri Dön