15 / 05 / 2024

Zeytinburnu Merkezefendi'de 526 yapı dönüşecek! 

Zeytinburnu Merkezefendi'de 526 yapı dönüşecek! 

Zeytinburnu Merkezefendi'de 526 yapının kentsel dönüşümü için süreç başladı. İşte ayrıntılar...



Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yaptığı açıklamasında burada 2019'da bir kentsel dönüşüm sürecini başlattıklarını ve daha sonra projenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına geçtiğini dile getirdi. Ömer Arısoy, "Kabul edilen proje kapsamında riskli yapılar tahliye edilecek ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüzce yeni konutlar inşa edilecek" ifadelerini kullandı. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, yapıların dayanıklı hale gelmesinin önemini vurgulayan Ömer Arısoy, "Mevcut durumda burada 440 bağımsız birim var. Bu 440'ın 334'ü konut, 106'sı iş yeri idi. Yeni projede toplam bağımsız birim sayısı 526'ya çıkıyor" açıklamasında bulundu.

Zeytinburnu Merkezefendi de 526 yapı dönüşecek! 

Ömer Arısoy, bölgede 484 konut ile 44 ticari bilim olacak şekilde, tahliyelerin ardından riskli yapıların yıkılacağına ve yeni projelerin başlayacağına dikkat çekti. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezai Köse de Bakanlık olarak İstanbul'un  pek çok noktasında kentsel dönüşüm faaliyeti sürdürdüklerinin altını çizdi.

Bunun yanı sıra, Zeytinburnu Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçenin ihtiyaçlarına ve imajına yönelik olarak start verdiği 8 yeni projenin yapımının da hızla sürdüğü belirtildi. Zeytinburnu'nda Beştelsiz dönüşüm projesi, Telsiz dönüşüm projesi, Rezerv konut projesi, Merkezefendi dönüşüm projesi, Çırpıcı/Veliefendi dönüşüm projesi ve İETT Blokları dönüşüm projesi gibi pek çok proje yer alıyor. 

Çeyiz hazırlayanlar müjde! 133 adet Paşabahçe ve Borcam ürünlerinde yüzde 40 indirim!

Ticari araç alacaklar dikkat! Peugeot Rifter'da temmuz kampanyası başladı! İşte Peugeot Rifter Temmuz fiyat listesi

Sinpaş Kızılbük devremülk 1. Etap vadeli fiyat listesi Temmuz 2023! 

 


Geri Dön