27 / 04 / 2024

Zeytinburnu Millet Bahçesi 14 Ekim'de açılacak!

Zeytinburnu Millet Bahçesi 14 Ekim'de açılacak!

İstanbulluların merakla beklediği Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin resmi açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 14 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek.



Geçen yıl fiilen hizmete alınan ve İstanbullular tarafından merakla beklenen Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin resmi açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 14 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle Beştelsiz Mahallesi'nde yer alan askeri lojmanların taşınmasının ardından boşalan alan, millet bahçesi şeklinde düzenlendi.

Zeytinburnu Millet Bahçesi 14 Ekim de açılacak!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, çocuk oyun ve etkinlik alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, yeşil alan, süs havuzları ile sosyal tesisin bulunduğu 63 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen ve 3 Kasım 2021 tarihinde fiilen hizmete açılan Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılması beklenen törenle cuma günü gerçekleştirilecek.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, millet bahçesinin yer aldığı bölgenin 1950'li yıllardan itibaren 2020 yılına kadar askeri lojman olarak kullanıldığını, daha sonra buradaki lojmanlarda ikamet eden askeri personellerin, TOKİ tarafından Başakşehir'de inşa edilen yeni konutlarına taşındığını dile getirdi.


Geri Dön