07 / 07 / 2024

Zeytinburnu Öğretmenevi yıkılıyor!

Zeytinburnu Öğretmenevi yıkılıyor!

Senelerdir eğitimcilere ve ilçedeki vatandaşlara hizmet veren Zeytinburnu'ndaki öğretmenevi kapatıldı. Boşaltma işlemlerinin başladığı öğretmenevinin yıkılacağı belirtildi.



 

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 17 Nisan 2018 tarih ve 7801169 sayılı kararıyla kapatılan ve boşaltma işlemlerinin başladığı Zeytinburnu Öğretmenevi’nin yıkılacağı belirtildi.

35 oda, 108 yatak kapasiteli Zeytinburnu Öğretmenevi, eğitimciler başta olmak üzere vatandaşlara ucuz barınma imkanı sağlıyordu. Öğretmenevi kongre salonuyla da senelerdir çeşitli sivil toplum örgütlerine hizmet veriyordu.

“BELEDİYEYE SATACAKLAR”

Konuyla ilgili Sözcü gazetesine açıklamalar yapan Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hanefi Bostan “Edindiğimiz bilgiye göre orayı belediyeye satmak istiyorlar. Sadece Zeytinburnu Öğretmeni evi değil.
Bölgedeki bazı okulların da yıkılarak yerinin belediyeye satılması söz konusu. Eğitimciler için zaten sınırlı olan sosyal tesislerin yıkılmasını, satışını kınıyoruz” dedi.

 


Geri Dön