05 / 05 / 2024

Zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet ve zilliyet tapusu terimleri günlük hayatta çok fazla karşımıza çıkmazken, ancak bir gayrimenkulün alım satım veya kiralama işlemlerinde rastlanılmaktadır. Bu nedenle zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı? gibi soruların cevaplarını okurlarımız için bir araya getirdik... 



Şöyle ki; bir ev sahibi evini kiraya verene kadar o evin zilyeti olma hakkını elinde tutmaktadır. Fakat evin bir başkasına kiraya verilmesi durumunda ev sahibi evin zilyetliğinden düşer ve kiracı evin zilyeti olmuş olur. 

ZİLLİYET TAPUSU NEDİR?

Zilliyet tapusu, tapusu olmayan taşınmazları kiralarken kiralanacak olan taşınmazın (Ev, dükkân, tarla, arsa) kullanım durumunu belirleyen belgedir. Ancak zilliyet tapusu resmi tapu olmadığı için vatandaşların bu konuda çok dikkatli olması gerekmektedir. 

Zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı?

ZİLLİYET TAPU ALINIR MI?

Zilliyet tapusu bulunan bir yeri alırken veya kiralarken, Kadastro müdürlüğüne başvuru yapılarak araştırma yapılaması büyük önem taşır. Bu araştırmanın sonucunda alınacak veya kiralanacak gayrimenkul ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak mümkündür. 


Geri Dön