02 / 05 / 2024

Ziraat Bank Azerbaycan Şuşa'da şube açıyor!

Ziraat Bank Azerbaycan Şuşa'da şube açıyor!

Ziraat Bank Azerbaycan Genel Müdürü Avni Demirci yaptığı açıklamada, Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa şehrinde şube açacaklarını duyurdu.



Ziraat Bank Azerbaycan Genel Müdürü Avni Demirci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın 2020 yılıjnda topraklarını işgalden kurtararak 30 senedir devam eden sorunu çözdüğünü ve kanayan yarayı kapattığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Azerbaycan'a her türlü katkıyı verdiğini anımsatan Demirci, "Artık savaş bitti. Artık o bölgenin kalkınması ve Azerbaycan ekonomisine entegre edileceği bir döneme girdik. Bu dönemde Ziraat Bankası olarak Azerbaycan'a geldiğimiz ilk günden yaptığımız şeyleri o bölgede de yapma kararı aldık." diye konuştu.

Ziraat Bank Azerbaycan Şuşa da şube açıyor!

Demirci, Türkiye'nin desteğinin bir göstergesi olarak Şuşa'da yer almak istediklerini dile getirerek "Şuşa'da şube açma kararı aldık. Bununla ilgili iç prosedürlerimizi tamamlıyoruz. Devletin ilgili kurumlarından gerekli izinler alındıktan sonra şubemizi orada açacağız. Birkaç ay içerisinde açmaya hazırız. Fakat ne zaman gideceğimiz ve açacağımız devletin vereceği karara bağlı." dedi.

Karabağ bölgesine büyük önem verdiklerini dile getiren Demirci, devletin sübvansiyonlarının dışında o bölgede istihdam ve üretim sağlayıcı yatırımcılara daha uygun şartlarda krediler vermeyi planladıklarını söyledi.

Demirci, 2021 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde de şube açacaklarını dile getirerek "Ziraat Bankası, Azerbaycan ekonomisine destek ve katkı vermeye devam edecek." dedi.

 

Ziraat Bankası borcunu ödeyemeyen çiftçilerin tarlalarını satışa çıkardı!


Geri Dön