17 / 05 / 2024

Ziraat konut kredilerinde 10 yıl vade yapacak

Ziraat konut kredilerinde 10 yıl vade yapacak

Ziraat Bankası selden zarar gören müşterileri için zor gün destek paketi hazırladı



Türkiye genelinde meydana gelen sel felaketleri nedeniyle oluşan zararlara ilişkin hasar tespit çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından Ziraat Bankası selden zarar gören müşterilerinin faydalanması amacıyla zor gün destek paketini uygulamaya koydu. Paket ile tarımsal kredilerde mevcut işletme kredilerinin vadelerini 24 aya, yatırım kredilerinin vadelerini 7 yıla kadar, ticari ve KOBİ kredilerinde mevcut kredileri düşük faizli 1 yılı ödemesiz olmak üzere 4 yıla kadar, bireysel kredilerde mevcut konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde bir yılı ödemesiz olmak üzere taşıt ve ihtiyaç kredilerinde 4 yıla, konut kredilerinde 10 yıla kadar vadelendirme imkânı sağlandı.
Sabah

İlgili haber:

Ziraat Bankası'ndan konut kredilerinde 10 yıl vade!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ziraat'tan sel mağdurları için paket

Ziraat Bankası'nin, İstanbul ve Türkiye genelinde meydana gelen sel felaketleri nedeniyle zarar gören müşterileri için `zor gün destek paketini' uygulamaya koyduğu belirtildi. Ziraat Bankası'nın selden zarar gören müşterilerinin faydalanması amacıyla `zor gün destek paketini' uygulamaya koyduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu paket ile tarımsal kredilerde, mevcut işletme kredilerinin vadelerini 24 aya, yatırım kredilerinin vadelerini yedi yıla kadar, ticari ve KOBİ kredilerinde, mevcut kredileri düşük faizli bir yılı ödemesiz olmak üzere dört yıla kadar, bireysel kredilerde de mevcut konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde bir yılı ödemesiz olmak üzere taşıt ve ihtiyaç kredilerinde dört yıla, konut kredilerinde 10 yıla kadar vadelendirme imkanı sağladı. Ziraat, Ödeme Kolaylığı Paketiyle de 320 bin müşteriye 3 milyar lira kredi kullandırdı.
Radikal

Ziraat'ten selzedeye destek paketi 
 
Ziraat Bankası, İstanbul ve Türkiye genelinde meydana gelen sel felaketleri nedeniyle zarar gören müşterileri için "zor gün destek paketini'' uygulamaya koydu. 
 
Bankadan yapılan açıklamaya göre destek paketi ile tarımsal kredilerde, mevcut işletme kredilerinin vadelerini 24 aya, yatırım kredilerinin vadelerini 7 yıla kadar; ticari ve KOBİ kredilerinde, mevcut kredileri düşük faizli 1 yılı ödemesiz olmak üzere 4 yıla kadar; bireysel kredilerde de mevcut konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde bir yılı ödemesiz olmak üzere taşıt ve ihtiyaç kredilerinde 4 yıla, konut kredilerinde 10 yıla kadar vadelendirme imkanı getirildi. Açıklamada, "Ziraat, bu yılın mart ayında da benzer uygulamalarla faiz oranlarında önemli indirimleri içeren 'Bahar Paketi'ni ve kredi borçlarına yeniden yapılandırılma imkanı sunduğu 'Ödeme Kolaylığı Paketi'ni hayata geçirerek yaklaşık 320 bin müşterinin 3 milyar lira tutarında kredi kullanmasını sağlamıştı." denildi.
Zaman


Geri Dön