05 / 05 / 2024

Zonguldak’ın çehresi değişiyor!

Zonguldak’ın çehresi değişiyor!

Uzun Mehmet Camii ve Parkı, TOKİ'nin yapımına başladığı kıyı düzenlemesi, millet bahçesi ve Emlak Konut GYO'nun hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesiyle Zonguldak yenileniyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açılan Uzun Mehmet Camii ve Parkı, TOKİ'nin yapımına başladığı kıyı düzenlemesi, millet bahçesi ve Emlak Konut GYO'nun hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesiyle Zonguldak’ın çehresi değişiyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; aynı anda 6 bin kişiye hizmet verecek, Zonguldak’ın yeni simgesi Uzun Mehmet Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. 21 metre çapında olan ana kubbesi ve üçer şerefeli 72 metre uzunluğuna sahip dört minaresi ile Osmanlı-Türk mimarisine uygun olarak dizayn edilen Uzun Mehmet Camii, 12 bin metrekare üzerinde yapımına başlanan geleneksel mimari formuyla yanında bulunan parkıyla birleşerek toplam 34 bin metrekare içerisinde yer alıyor. Cami mimarisi ile birleşen park alanı içerisinde aynı zamanda yürüyüş yolları, deniz manzaralı pergolaları, bisiklet parkuru ve çocuk oyun alanları da bulunuyor. 

Zonguldak’ın çehresi değişiyor!

MİLLET BAHÇESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca inşaatına başlanan 56 bin metrekare büyüklüğüne sahip denize sıfır millet bahçesi ve kıyı düzenlemesinin yakın zamanda tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. İhalesi yapılan 45 bin 580 metrekare lavuar parkında bulunan müzesi, kütüphanesi, meydanı ve açık hava etkinlik alanlarıyla Zonguldak’ın çehresi yenileniyor. Emlak Konut GYO'nun yatay mimariyle inşaatına başladığı, Karadeniz yöresinin geleneksel mimarisine uygun dizayn edilen 46 konut ve 48 ticari üniteli kentsel dönüşüm projesiyle Zonguldak’ın çehresini değiştirdi.

+

Zonguldak'ta  TOKİ  projesinin ihalesi mecliste!


Geri Dön