17 / 07 / 2024

Zonguldak'ta 5 yıldızlı otel konforunda huzurevi

Zonguldak'ta 5 yıldızlı otel konforunda huzurevi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Özelleştirme Yüksek Kurulunca belediyeye bedelsiz devredilen eski SEKA arazisindeki binalar, restore ediliyor.




Özelleştirme öncesi SEKA'ya ait 173 dönümlük arazi üzerinde kurulu 7 blok ve 28 daireden oluşan lojmanların, huzurevi yapılması için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü belediyeye başvurdu. Belediye Meclisinin, Çaycuma Kaymakamlığınca hazırlatılan ev tipi huzurevi projesi doğrultusunda, tesislerin 25 yıllığına SHÇEK'e tahsis edilmesine karar verildi. Bu kararın ardından binalarda restorasyon çalışması başlatıldı.

3'er kişilik konutlarda huzurlu yaşam

Yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olacak her türlü konfora sahip 85-100 kişi kapasiteli huzurevi ve yataklı rehabilitasyon merkezindeki her bir konutta, yatak odaları, banyo, mutfak ve televizyonun bulunduğu salonun yer almasına yönelik düzenlemeler sürdürülüyor. Bağımsız 28 daire şeklinde planlanan huzurevindeki 3'er kişilik konutlarda, ev arkadaşı gibi kalınması amaçlanıyor. İl Sosyal Hizmetler Müdürü Harun Melemez, yaptığı açıklamada, belediye tarafından müdürlüklerine ücretsiz tahsis edilen tesislerin 3 oda, 1 salon, mutfak, banyo ve tuvaletin yer alacağı şekilde restore edildiğini söyledi.

Aile sıcaklığını hissedecekler

Huzurevi ve yataklı rehabilitasyon merkezinin "5 yıldızlı otel" konforunda dizayn edildiğini anlatan Melemez, şöyle konuştu: "Biz burada kalacak insanlarımıza en güzel hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Birbirleriyle uyum sağlayabilecek huzurlu ortamda yaşamalarını istiyoruz. Evlerde ortalama 3'er kişi kalacak yaşlılarımız, konutlarına bırakılacak yemeklerini birlikte yiyecek. Ayrıca, mutfaklarını da ev rahatlığında istedikleri gibi kullanabilecekler. Adeta ev arkadaşı gibi aile sıcaklığını da daha iyi hissederek kalınabilinecek huzurevimiz, çevresindeki yeşillikle de konuklarını en iyi şekilde rahat ettirecektir."

Melemez, 2004'te zemin kayması sonucu yıkılma tehlikesindeki Zonguldak Huzurevinin boşaltılmasının ardından başka illere gönderilen 26 kişinin de istemeleri durumunda Çaycuma'ya getirilebileceğini kaydetti. İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Kemal Memiş de 9 ay önce ihalesi yapılan alan üzerindeki binaların restorasyon çalışmalarının iki ay içinde
tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Geri Dön