04 / 05 / 2024

Zorlu'nun Pakistan'da rüzgár santralının ilk türbini üretimde

Zorlu'nun Pakistan'da rüzgár santralının ilk türbini üretimde

Zorlu Enerji Grubu'nun Pakistan'ın güneyindeki Thatta şehrinin Jhimpir bölgesinde yapımı süren rüzgar santralinin 1.2 megavatlık ilk türbini üretime başladı



Jhimpir bölgesinde yapımı sürdürülen 50 megavat kapasiteye sahip olacak rüzgar santralinin toplam 4.8 megavat kurulu güce sahip ilk 4 türbininin tamamlandığı belirtildi.

Enerji darboğazı

Santralin 1.2 megavat kapasiteye sahip ilk türbini, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Su ve Enerji Bakanı Raja Pervez Ashraf'ın yanı sıra TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy'un da katıldığı bir törenle hizmete girdi. Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Pakistan'ın büyük bir enerji darboğazına doğru ilerlediğini, ülkenin dışa bağımlılığını azaltmak için önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji yatırımlarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Kurulu güç artacak

Zorlu Enerji Grup Başkanı Murat Sungur Bursa, Pakistan'ın büyüyen nüfusu ve gelişen sanayisiyle enerji üretiminde yüzde 30 enerji açığı bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: "Yerel ve yenilenebilir bir kaynak olduğu için, termik yöntemlerden daha ucuza üretim sağlayan rüzgar enerjisinin kapasitesini artırmak için projenin kurulu gücünü 300 megavat kapasiteye kadar genişletilmesi amaçlanıyor. Ulusal ve yenilenebilir enerji kaynağı ile üretim yapan, bu nedenle enerji alanındaki bağımsızlığın önemli bir adımı olan Pakistan'ın ilk rüzgar santralini kurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." (Hürriyet)

Konuyla ilgili diğer gazetelerde yer alan haberler

Zorlu Enerji Pakistan'da RES açtı

Zorlu Enerji Grubu'nun Pakistan'da yapımı süren rüzgar santralinin 1,2 MW'lık ilk türbini 19 Nisan'da santral bölgesinde yapılan bir törenle üretime başladı

Zorlu Enerji Grubu'nun Pakistan'ın güneyindeki Thatta şehrinin Jhimpir bölgesinde yapımı süren rüzgar santralinin 1,2 MW'lık ilk türbini 19 Nisan günü santral bölgesinde yapılan bir törenle üretime başladı. Grup Başkanı Murat Sungur Bursa, 162 milyon nüfusa sahip Pakistan'ın büyüyen nüfus ve gelişen sanayi ile birlikte enerji üretiminde yüzde 30 enerji açığı bulunduğunu söyledi.  (Sabah)


Geri Dön