Ekonomi

Zorunlu trafik sigortası ne kadar oldu? 2022 trafik sigortasına ne kadar zam geldi?

Zorunlu trafik sigortası fiyatları araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Peki Zorunlu trafik sigortası ne kadar oldu? İşte detaylar!Sürücüleri, yakından ilgilendiren açıklama Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan geldi

Zorunlu trafik sigortası fiyatları ne kadar oldu, 2022 trafik sigortasına ne kadar zam geldi? soruları araç sahiplerinin bu aralar sıklıkla sorduğu sorulardan bazılarıdır. Sürücüleri, yakından ilgilendiren açıklama Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan geldi.

İşte merak edilen o detaylar…

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortası fiyatları hakkında açıklamada bulundu. SEDDK'dan zorunlu trafik sigortası tarifesinde değişiklik yapıldığına dair açıklamanın gelmesinden sonra, vatandaşlar zorunlu trafik sigortası fiyatlarının ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI TARİFESİNDE GÜNCELLEME!

SEDDK tarafından zorunlu trafik sigortasını düzenleyen yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak, uygulanacak azami primler artırılırken, hasarsızlık prim indirim oranları indirildi.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin “Sigorta Şirketlerince Belirlenen Tarifeler" bölümünü düzenleyen maddeleri şu şekildedir;

"Poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin Kurumca belirlenen sigorta branşlarında ya da tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi 3 günden az 30 günden fazla olmamak üzere geçici olarak durdurma işlemi yapılabilir. Kaçınmanın devam etmesi durumunda Kurul kararına istinaden bu süreler iki katına kadar arttırılabilir veya diğer tedbirler uygulanabilir”

Azami prim tutarları, bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden 1 Eylül 2022'den itibaren aylık yüzde 2,25'ten yüzde 4,75'e çıkarılmıştır. 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak azami primler, 2022 yılı Ağustos ayında uygulanan araç grubu bazında 4. basamak azami primlerine; taksi, minibüs (sürücü dâhil 10-17 koltuk), otobüs (sürücü dâhil 18-30 koltuk), otobüs (sürücü dâhil 31 ve üstü koltuk), kamyon ve çekici araç gruplarında yüzde 10, diğer araç gruplarında yüzde 20 eklenerek uygulanacak. Bu arada, yönetmelik kapsamında, araç grubunda yer alan kullanım türüne göre uygulanacak azami prim artırım oranları tablosunda açıklanmıştır.

Benzinin fiyatı ne kadar? Benzin ve motorin güncel fiyatlar! İşte 14 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!

Bakan Varank TOGG ile ilgili müjdeyi verdi! İşte beklenen o tarih!

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimler ne zaman başlıyor? Tarım Kredi Kooperatif indirimi başladı mı?