09 / 05 / 2024

Zorunlu trafik sigortası yaptıracaklar dikkat! Buna dikkat edin, uygulama değişti!

Zorunlu trafik sigortası yaptıracaklar dikkat! Buna dikkat edin, uygulama değişti!

SEDDK'nın (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu) trafik sigortasındaki arz sorununu çözme hedefiyle yola çıktığı ve dört gözle beklenen 'Trafik Teklif Platformu' pilot uygulamasına geri sayım başladı.



Ekonomi Gazetesi Selçuk Altun'dan alınan habere göre trafik sigortasında zarar 2022 yılında oldukça yüksek çıkmıştır. Bu haber kapsamında 2021'de 2 milyar lira iken 2022'de bu zarar 11,2 milyar liraya büyük bir sıçramayla yükselmiştir. Bu durum nedeniyle şirketler, bu alandaki zararlarından dolayı üretimi durdurma eğiliminde. Bu, geçen yılın en çok eleştirilen konularından biriydi. Özellikle müşterilerle doğrudan etkileşime geçen acentalar, bu konuda sessizliklerini bozdular ve  sigorta şirketlerinin ekranları kararttığını ve poliçe düzenleyemediklerini tekrar tekrar belirttiler.

 Zorunlu trafik sigortası yaptıracaklar dikkat! Buna dikkat edin, uygulama değişti!

Yeni düzenleme geldi: trafik teklif platformu yürürlüğe girecek

Sektördeki sorunlar sebebiyle düzenleyici kurum, bu yıl içinde tarifelerde düzenlemeler yaparak, şirketlere "lisansı iptal ederim" şeklinde bir uyarıda bulunarak kaçınma durumunda bulunanlara karşı sert bir tutum sergiledi. Ayrıca hasar basamak sistemi devreye girdi. 2023'e kadar devam eden sorunlara rağmen, adımlar atıldı ve bir dizi çözüm önerildi. Son gelişme, trafik sigortasındaki poliçe düzenleme sorununa dikkat çekti. SEDDK'nın çözümü ise "Trafik Teklif Platformu" oldu. Bu platformun gündeme getirilmesi, tartışmalara bir son vermek ve süreci kolaylaştırmak için bir fırsat olarak görüldü.


Geri Dön