29 / 04 / 2024

ZyXEL, 2013'te kurumsal çözümlerde yüzde 50 büyüme hedefliyor!

ZyXEL, 2013'te kurumsal çözümlerde yüzde 50 büyüme hedefliyor!

Dünyanın önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcısı ZyXEL, 2012’de kurumsal çözümlerde yüzde 40 oranında büyüdüğünü açıkladı. Firma, 2013’te bu segmentte yüzde 50 oranında pazar payını artırmayı hedefliyor..



Dünyanın önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcısı ZyXEL, bu yıl ekonominin gelişmesi ve korunması bakımından önemli bir fonksiyon üstlenen KOBİ’lere odaklanacak. Küçük ve orta dereceli kurumlar dışında özel çözüm ve hizmetleriyle hastane, kampus ve oteller de firmanın hedefleri arasında. ZyXEL Türkiye bünyesindeki kurumsal çözümler segmentinde pazar artışı ve başarıları hakkında bilgi veren ZyXEL Türkiye Genel Müdürü Vefa Tarhan, “2012 yılında kurumsal çözümlerde yüzde 40 oranında büyüdük. 2013 de ise yüzde 50 oranında büyümeyi planlıyoruz. Öte yandan ürün portföyümüzde KOBİ segmentine uygun çözümler de sunuyoruz.  Bu alanda da hedef büyüttük. Bunun dışında hastane, kampüs, otel segmentleri de ilgi odağımızda olacak. Bu sektöre yönelik özel çözüm ve hizmetlerimiz buluyor. 2013, çözüm ortaklarımızla katma değer yaratarak en kaliteli servisleri en iyi şartlarda son kullanıcıya ulaştırarak, dayanışma içerisinde birlikte büyüyeceğimiz bir yıl olacak.” dedi.

 

KOBİ’ler için en uygun ürün portföyü

 

KOBİ’ler için uçtan uca geniş ürün portföyüne sahip bir firma olduklarını söyleyen Tarhan, “Amacımız müşteri ihtiyacını en iyi şekilde belirleyip en kaliteli ürünü, en uygun değerde son kullanıcıya ulaştırmak. Bir bütün olarak ele aldığımız kalite; üreticiden son kullanıcıya, aradaki tüm değer sağlayıcılar ile birlikte ve üst seviyede sunulmalı.” yorumunda bulundu.

 

Yeni trendlerin hepsini kapsayan çözümlerimiz mevcut


Sektördeki eğilimlere de değinen Tarhan, “Değişen iş ortamı, yeni iletişim aygıtları ve son kullanıcıların gittikçe yükselen beklentileri, kapsamlı uzaktan erişim çözümlerine olan talebin artmasına neden oluyor. Şirketler gittikçe daha fazla evlerinden çalışan istihdam ediyor. Bugünün işletmeleri, verimliliğe, maliyet tasarrufuna, rekabette bir adım önde olmaya odaklanmış durumdalar. Büyük veri, bulut bilişim, güvenlik ve mobilite kavramları ön plana çıkan konular arasında. Yeni eğilimlerin hepsini kapsayan ve bizi farklı kılan ürün çeşidine sahibiz ve bu da bizi gururlandırıyor.” dedi.

 

Geniş bant kurumların beklentilerini artırdı


Yavaş ve kesintili bağlantıların geniş bant ile geride kaldığını, herkes için yüksek hızda veri transfer etmenin artık standart bir durum olduğunu ifade eden Tarhan, “Geniş bant üzerinde yüzlerce uygulama ve fonksiyon kullanılabilir. Son kullanıcılar, TV kalitesinde kesintisiz bir şekilde film izlemek, yüksek kaliteli müzik dinlemek ve her türlü dosyayı hızlı biçimde göndermek veya indirmek istiyorlar. Sesli ve görüntülü iletişimin kaliteli ve kesintiye uğramadan gerçekleşmesi de geniş bant ile artık mümkün. Vefa Tarhan, geniş bant erişim çözümleri alanında dünya lideri konumunda bulunan ZyXEL’in üstün özelliklere sahip kablosuz ürün ailesi Pro Wireless çözümlerinin de genişliğine dikkat çekiyor ve ekliyor:


“ZyXEL’in kablosuz ağ performansını artıran, kapsama alanını genişleten ve sağlam bir güvenlik sunan üstün özelliklere sahip kablosuz Pro Wireless ürün ailesi, yeni ürünlerin de pazara girmesiyle birlikte genişledi. Pro Wireless ürün ailesi, kablosuz ağ çözümlerinde iddialı bir seri olarak pazarda kendini konumlandırıyor. ZyXEL Pro Wireless ürünleri, sağlam güvenlik özellikleri, yüksek performansı ve geniş kapsama alanı ile büyük mekanların gözdesi.”


Pro Wireless ürünleri ile komple çözüm  


Güvenilir ve ölçeklendirilebilir Wi-Fi ağı oluşturabilmek için üst sınıf tasarıma sahip olan ZyXEL Pro Wireless ürünlerinin üstün yönetilebilirlik özellikleri ile de farklı kurumların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabildiğini aktaran Tarhan, “Pro Wireless ailesi yüksek sayıda kullanıcıyı destekleyebilme özelliği ile öne çıkıyor. Ürünlerinin yüksek veri aktarım hızı sağlayan WLAN özellikleri ek bir harcama yapmadan, AP’ler ile merkezileştirilmiş bir ağ ortamı sunuyor. Değiştirilebilir anten tasarımı ile farklı anten modellerini kullanabilme imkânı da olan ZyXEL Pro Wireless ürün ailesi, PoE (Power over Ethernet) özelliği ile de kurulum kolaylığı sağlıyor. Bu sayede PoE destekli bir ağ anahtarı ile herhangi bir ZyXEL Pro Wireless ürününün kurulumu, elektrik prizlerine erişilemeyen noktalarda bile yapılabiliyor.” açıklamasında bulundu.


Güvenlik, sık konuşacağımız konulardan biri

 

Kurumların artık güvenlik konusunda daha hassas ve bilinçli olduklarını söyleyen Tarhan, güvenlik altyapı kontrolünün geniş bir çerçevede ele alınmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi ve açıklamasına şöyle devam etti: “ZyXEL'in ZyWall güvenlik çözümleri, hizmet sürekliliğini garantileyen gerçek zamanlı, güçlü koruma, yüksek performans sağlıyor ve ağ kontrolünü güçlendiriyor. ZyWall güvenlik çözümleri, kurumu, müşterilerini, kurum kayıtlarını, entelektüel sermayesini ve kritik kaynaklarını her dakika farklılaşan her türlü saldırılardan korur.”


ZyPartner’larımıza sürekli yatırım yapıyoruz


ZyPartner Çözüm Ortaklığı Programı’nın avantajlarından da bahseden Tarhan, iş ortaklarına verdikleri destek hakkında “Zypartner’larımıza sürekli yatırım yapıyoruz. Sektörde çözüm ortağı modeli şeklinde konumlandırdığımız bu partner’lara; teknik, pazarlama ve satış eğitimleri veriyoruz. Onlar için özel imtiyazlı kampanyalar düzenliyor, rekabetçi proje fiyatları sunuyoruz. Satış sonrası destek ve SLA gibi hizmetlerle de fark yaratıyoruz. Müşteri memnuniyetinin sağlanması, fiyat-performans başarısının sağlanması için gereken her desteği veriyoruz.” dedi.


Yeni online eğitimler gündemde


Her çeyrek için belirledikleri hedefle ve kampanyalar ile bayilerin motivasyonlarını en üst seviyede tuttuklarının altını çizen Tarhan, çeşitli kampanyalar düzenleyerek bayilerle aralarındaki bağı canlı ve kuvvetli kıldıklarını da hatırlattı: “iPhone çekilişi, ürün değişimi, tatil çeki ve upgrade imkânı sağlayan kampanyalarımız var. Bununla birlikte Firewall, Gigabit Switch, profesyonel WLAN vb. ürün segmentinde satış, pazarlama ve teknik eğitim desteği sağlıyoruz. 2013’te bu konularda online eğitimler de vereceğiz. İş ortaklarımız, Switch ve profesyonel WLAN ürünlerinde ofisimizde sürekli eğitim imkânı dışında ürün demolarından da ayrıntılı bilgi edinebiliyorlar.”  

 

Müşteri odaklı özel danışman


Çözüm ortaklarının kendileri için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Tarhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ZyXEL olarak öncelikle çözüm ortaklarımıza marka bağımsız ağ teknolojileri eğitimi veriyoruz. Sonrasında partnerlerimiz ürünlerimizin ayrıntılı eğitimini alıyorlar. Her birinin müşteri odaklı iyi bir danışman olmasını arzuluyoruz. Onlara çok gelişmiş bir SLA temelli bir servis sistemiyle ve özel müşteri temsilcilerimizle destek oluyoruz. Böylece çözüm ortaklarımız da hem müşteri portföyünü genişletiyor hem de projelendirme ve  servis olanaklarıyla bu yapıdan büyük avantaj elde ediyor.”


Geri Dön