13 / 05 / 2024

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

Devletin maddi güçlük yaşayan vatandaşlara sağladığı destek ödemelerinden doğalgaz desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla yapılıyor. Her başvuru titizlikle değerlendiriliyor ve 2.500 TL’ye kadar para ödeniyor.



NEREYE BAŞVURMAK GEREK?

 

Doğalgaza yapılan büyük zamlar, bu yıl pek çok vatandaşın doğalgaz desteğini araştırmasına neden oldu. Peki doğalgaz desteğinden yararlanmak için nereye başvurulur, başvuru nasıl yapılır?

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyenler, başvurularını e-devlet üzerinden kolayca gerçekleştirebiliyor

KAÇ TL ÖDENİYOR? 

Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar, T.C Kimlik kartı ve doğalgaz faturası ile başvuru yapabiliyor ve başvurusu onaylanırsa en az 900 lira en yüksek 2.500 lira yıllık doğalgaz destek ödemesinden yararlanabiliyor.

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

KİMLER ALABİLİR?

İlk kez 2022 yılında  ödenmeye başlanan doğalgaz desteğini alabilmek için  hanede kişi başı gelirin asgari ücretin 3’te birinden düşük olması şartı aranıyor.

Aile ve Sosyal Bakanlığı’nın 40 farklı destek ödemesinden biri olan doğalgaz desteği, zor durumdaki, faturalarını ödemekte ve yaşamını idame ettirmekte güçlük çeken aileler için önemli destek paketlerinden biri.  Bu ödeme ile ciddi maddi sıkıntılar yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri rahatlatmak amaçlanıyor.

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

PTT AÇIKLADI, ÖDEMELER BU ŞEKİLDE OLACAK

Devlet, son dönemde yaptığı pek çok desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde hayata geçiriyor. Bu kapsamda yapılan yardımlardan doğalgaz fatura desteği de hak sahiplerinin hesaplarına peş peşe yatmaya başladı.

Doğalgaz faturaları için destek ödemesinin nereye yapıldığını, bu yardıma başvurmak isteyen pek çok vatandaş araştırıyor. Bu konuda açıklama ise PTT Genel Müdürlüğü’nden geldi. Açıklamada, hak sahiplerine doğalgaz destek ödemelerinin doğrudan kişilerin PTT kartlarına yatırılacağı duyuruldu.

Başvuruları kabul edilen vatandaşlar,  öncelikle PTT’ye giderek doğalgaz faturasını ibraz ediyor ve bunun sonucu, kendisi için belirlenen miktarda para, doğrudan kartına yatırılıyor.

İhtiyacı olan kaçırmasın… Ziraat Bankası başvurana belgesiz, şartsız 50 bin TL veriyor!

Altın borcu olan bu ara günü gününe takip etsin... Uzmanlar o ihtimale karşı peş peşe uyardı!

Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!

İşsiz kalan 10 binlerce vatandaşın yüzü gülecek... 6 bin TL’ye kadar işsizlik maaşı yatıyor!

 


Geri Dön