30 / 04 / 2024

1 Kasım'da doğal gaza zam yapılacak mı?

1 Kasım'da doğal gaza zam yapılacak mı?

Havaların soğumasıyla birlikte kombilerin mesaisi başladı. Kasım ayından sonra doğal gaz tüketimi daha da artacak. Yüksek doğal gaz faturalarıyla karşı karşıya kalacak milyonların gözü kulağı BOTAŞ'tan gelecek açıklamada. Kasım ayında doğal gaza zam gelecek mi? İşte kulislerde konuşulanlar



Gazete Durum'dan Olcay Aydilek, 1 Kasım Salı gününden geçerli olacak yeni doğal gaz tarifeleriyle ilgili BOTAŞ ve sektörün nabzını tuttu. Sektör kaynaklarının açıklamalarına göre, BOTAŞ'ın ekim ayında tarifede önemli bir değişiklik yaptığını anımsatarak, kademe-2 sanayi tarifesini yüzde 40 oranında günlük gaz referans fiyatı (GRF) ortalamasına bağladığını bildirdi. Kaynaklar, BOTAŞ’ın, bu uygulamaya kasım ayında da devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

Sanayi kuruluşları GRF'ye tepkili

Bakır, alüminyum, altın, çinko, demir-çelik, krom, gümüş, kurşun ve magnezyum üretimi ile petrol rafinerisi ve petrokimya sektörlerinin tarifelerinin tümüyle GRF’ye bağlandığını dile getiren kaynaklar, bu sektörlerin tarife düzenlemesine tepkili olduğunu, BOTAŞ'ın bu tepkileri göz önünde bulundurarak GRF'de bazı küçük değişiklikler yapmasının gündeme gelebileceğini vurguladı.

Konutlara doğal gaz zammı yapılacak mı?

Sektör temsilcilerinin aktardığına göre, konutlarda gaz tarifesinin sabit tutulmasına kesin gözüyle bakılırken, BOTAŞ yetkilileri de konutlara doğal gaz zammı düşünülmediğini ifade etti. Öte yandan, elektrik santrallerine satılan gazın fiyatında bir miktar artışın gündeme gelebileceği bildirildi. 

1 metreküp doğal gaz kaç lira?

BOTAŞ, son dönemde doğal gaza yaptığı peş peşe zamlarla Ankara'da, bir metreküp gazın fiyatı vergiler dahil 5 TL 70 kuruşa yükseldi. Bir ailenin kışın ortalama günlük 10 metreküp, aylık 300 metreküp gaz tükemi üzerinden yapılan hesaplamalara göre bir aylık doğal gaz faturası bin 710 TL olacak. Enerji yönetiminin konutlarda doğal gaz sübvansiyonuna devam etmesi beklenirken dar gelirli ailelere de belli şartları sağlamaları halinde doğal gaz yardımı yapılıyor.

Doğal gaz, elektrik ve odun kömür faturalarını düşürmenin 14 basit yolu!

Başvurular başladı! 2 bin 500 TL yardım yapılacak! Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

EPDK’dan doğal gaz satış tarifesi kararı! 1 Kasım tarihi ile…

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön